Inici Societat Els Mossos d’Esquadra i la Policia Local d’Igualada reforcen la seguretat ciutadana...

Els Mossos d’Esquadra i la Policia Local d’Igualada reforcen la seguretat ciutadana per Nadal

COMPARTIR

[Img #2960]Els Mossos d’Esquadra i la Policial Local d’Igualada han posat en marxa aquest mes de desembre l’Operació Grèvol, el dispositiu especial de seguretat que, per dates nadalenques, es duu a terme en el conjunt de Catalunya, adaptant-lo a les particularitats de cada regió. Amb l’objectiu d’incrementar la seguretat durant la campanya comercial, dies festius i esdeveniments especials com ara la Cavalcada de Reis, els dos cossos policials reforcen els seus efectius i operen de manera coordinada per a garantir al màxim la seguretat ciutadana.

Es tracta d’un operatiu en diferents vessants que inclou una major presència policial, tant d’agents uniformats com de paisà patrullant els eixos comercials, una intensificació de la presència en polígons industrials especialment en dies de poca activitat empresarial, i una major vigilància en eixos viaris, sobretot a l’A-2 i la C-15, amb especial atenció en l’increment de vehicles, però també en la seguretat del transport de mercaderies.

L’inspector en cap de l’Àrea Bàsica Policial Anoia, Damià Larriba, explica que “al llarg de l’any ja es fan campanyes d’informació i de suport al comerç, però quan arriba el Nadal es fa necessari intensificar la nostra presència, destinant-hi més recursos, per a incrementar la seguretat”. El cap de la Policia Local d’Igualada, Jordi Dalmases, afegeix que “en aquestes dates una major presència policial té alhora un efecte dissuasori per possibles delinqüents i un efecte tranquil·litzador per botiguers i clients”.

Tots dos responsables policials han coincidit que, fins ara, les campanyes comercials en les quals els dos cossos han col·laborat en el marc de l’Operació Grèvol s’han tancat amb resultats satisfactoris.

La tinent d’alcalde de Dinamització Econòmica de l’Ajuntament d’Igualada, Àngels Chacón, recorda que “quan algú presenciï algun acte delictiu o fins i tot una conducta sospitosa, no ha de dubtar a l’hora de comunicar-ho a la policia, perquè una reacció ràpida és fonamental”. De la seva banda, el president del col·lectiu Igualada Comerç, Jordi Martínez, espera tenir enguany “una campanya relativament tranquil·la, com han estat les últimes” i destaca que “la dinàmica de col·laboració entre comerç i forces de seguretat és molt positiva i fins ara sempre ha donat bons resultats”.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*