La Unió Cultural Extremenya Anoia va celebrar el passat cap de setmana la festa de la Candelera, o «Las Candelas» com es coneix a la seva terra. Dissabte es va celebrar el ja tradicional Concurs de Plats Típics al local social. Es van presentar un total de 22 plats alguns d’ells molt originals i tots elaborats amb molt cura per part dels i les participants.
Després de la seva deliberació el jurat va emetre el seu veredicte que va ser el següent:
1er. Premi: «Arròs amb Llet caramelitzat» presentat per Julia Escalante i dotat d’1 planxa de cuina.
2. Premi: «Sopa Castellana» presentat per Natalia Mora i dotat d’1 menjar al bar Racó Extremeny. Aquest premi és gentilesa del propi bar.
3r. Premi: «Piruletes de Formatge» presentat per Pepi Vázquez i dotat d’1 davantal brodat amb l’escut de l’entitat. Aquest premi és gentilesa de la sòcia de l’entitat Julia Escalante.
Diumenge la festivitat de Las Candelas es va traslladar a Òdena, on es va celebrar la missa cantada pel cor de l’entitat i en acabar es va oferir a l’interior de l’Església una actuació, interpretant algunes jotes. Durant l’actuació, es van repartir entre tots els assistents uns
dolços extremenys elaborats pel grup gastronòmic de l’entitat El Buen Yantar.