Inici Art Els enginys de Raül Martínez

Els enginys de Raül Martínez

COMPARTIR

[Img #2024]Fins el 23 de novembre es pot visitar a la sala gaspar Camps de l’escola municipal d’art d’Igualada la mostra “De la projectació al moviment, dibuix i escultura. Formigues” de Raül Martínez.

La seva obra combina el coneixement de la mecànica, l´estudi del moviment i la pràctica escultòrica, ja que, a partir de l´ofici, element molt important a l´hora d´enfrontar-se al fet escultòric, el Raül ha anat desenvolupant la sensibilitat i la creativitat artística.

Com és habitual en les seves obres, la base principal dels projectes és l’ús de peces i materials reciclats, que a priori poden semblar freds i inexpressius (planxes metàl·liques, ferros, molles, cadenes, motors) però que, gràcies a l´observació dels animals reals i al treball acurat, transmeten una sensació de naturalitat i vida.

Les obres estan realitzades a partir de mecanismes aparentment senzills que incorporen sensors de moviment, cosa que fa que aquestes “criatures” reaccionin als estímuls que es troben en el seu camí, aportant un element lúdic i màgic, i despertant en el públic sorpresa i curiositat.

I és veritat que aquests ginys mecànics en forma d´animals diversos estan causant una petita commoció a tot aquell que transita per l´escola: fascinació general i algun ensurt per als despistats.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*