Inici Festes El Treure Ball de les Festes del Roser de Vallbona venç la...

El Treure Ball de les Festes del Roser de Vallbona venç la pluja

COMPARTIR

[swf object]Diuen que per conèixer realment Vallbona d’Anoia s’hi ha d’anar per les Festes del Roser. Enguany, però, el temps no ha acabat de fer justícia a la festa on vallbonencs i vallbonenques surten a gaudir de la festa lluint les seves millors gales. Feia almenys dues dècades que el Treure Ball, l’acte central de les Festes del Roser de Vallbona d’Anoia, no s’havia de fer a cobert. Aquest dilluns, un plugim suau però persistent ha obligat a celebrar el Ball a l’interior de l’església, que ja estava plena de gom a gom més de mitja hora abans de l’inici.

[Img #7383]El ritual de la festa s’ha seguit fil per randa malgrat les inclemències meteorològiques. El mestre de cerimònies, Santi Masmiquel, ha recorregut prèviament les cases de les roseres i pabordes per comprovar que tots estaven a punt per al Ball i –amb alguns minuts d’endarreriment- administradores, roseres i pabordes han sortit de les seves cases i han recorregut els carrers fins arribar a l’església de Sant Bartomeu. Ho han fet sense músics –ja estaven instal•lats a l’església-, però amb la banda sonora improvisada per ells [Img #7384]mateixos i els veïns que els han acompanyat. Tot plegat, sota paraigües.

Així han anat cap al Ball de la Garlanda les administradores –Mercè Saumell, Antònia Amill (representada per Anna Puiggròs), Antònia Parera i Pepita Gil (representada per Nuri Borràs)- que han encapçalat la breu desfilada cap a Sant Bartomeu. A darrera, roseres i pabordes: Anna Escolar i Àlex Marinas, Marina Teixidó i Eudald Planella, Lídia Alcario i Albert Parejo i Sinta Yehu i Marc Tourinyan.
[Img #7386]
Tots plegats han fet la seva entrada a l’església enmig d’una gran ovació. Un cop a dins, el ritual d’aquest ball s’ha hagut d’adequar a un espai poc habitual. Les administradores s’han assegut en una taula en un absis lateral de l’església per observar atentament el ball de les joves parelles. Abans de començar, les noies han lliurat una garlanda a les administradores i, després, una petita peça del seu vestit. Fets els rituals, els tradicionals balls han anat seguits [Img #7385]per ovacions del públic.

Finalitzats els balls, els assistents han seguit roseres i pabordes a la plaça on –aprofitant que ja no plovia- han fotografiat als protagonistes de la festa més característica del poble.

Missa i processó al matí

El dia gran de les Festes del Roser s’iniciava al matí amb la recollida de les administradores per portar els pabordes a l’ofici. Acabada la missa, processó dels protagonistes de la festa, inclosos els nens i nenes que han fet la Comunió les darreres setmanes.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*