Inici Teatre El Teatre de l’Aurora proposa ‘Tabula rasa’, un espectacle de dansa per...

El Teatre de l’Aurora proposa ‘Tabula rasa’, un espectacle de dansa per a tothom

COMPARTIR

[Img #10413]La Compañía Nómada, de les Canàries, aterra aquest cap de setmana a Igualada per presentar al Teatre de l’Aurora el seu darrer projecte, Tabula rasa, un espectacle de dansa creat pel prestigiós coreògraf Daniel Abreu i interpretat pel ballarí Roberto Torres. Els d’Abreu i Torres són, en l’actualitat, dos noms molt destacats en el panorama de la dansa contemporània europea. Ambdós han mantingut, des de fa anys, una estreta relació artística i professional amb vincles creatius de treballs per a l’escena. Fa tres anys van sorprendre el públic d’Igualada –tant als aficionats a la dansa com al públic en general- amb el seu espectacle Los zuecos van hacia sus buenos hábitos, que va assolir un gran èxit, amb una bona acollida de públic i crítica. Ara tornen a l’Aurora per presentar Tabula rasa, el treball més emotiu d’Abreu, un solo de dansa en què Torres balla sobre la memòria, la identitat, els sentits. La pianista Milena Perisic posa la cirereta a aquest extraordinari espectacle amb la composició d’una música sonora que interpreta en directe al piano.

Tabula rasa pren el nom de “taula rasa”, és a dir, una taula llisa, verge, sense inscripcions i que utilitzem per a expressar la idea que cada individu neix amb la ment buida, és a dir, sense qualitats innates, de manera que tots els coneixements i habilitats de cada ésser humà són exclusivament fruit de l’aprenentatge a través de les seves experiències i les seves percepcions sensorials. Tal i com ens explica Roberto Torres “l’ésser humà neix buit, aprèn a través dels sentits i va omplint, enriquint la memòria. Aquest individu anirà desapareixent a mesura que va difuminant-se la seva memòria, la seva identitat”.

Com una “tabula rasa”, aquesta obra neix buida i es va omplint a partir de l’activació dels sentits, permetent que el públic desvetlli la seva imaginació a mesura que avança la història, deixant de banda tot el que estigui vinculat amb la memòria. “Daniel Abreu, a part de ser un extraordinari ballarí i coreògraf és psicòleg i genera en els seus treballs, com aquest, un món que porta al públic a fer la seva lectura particular d’allò que veu, d’allò que sent. A Tabula rasa, treballa la idea que el personatge habita en un lloc, però que pot ser molts llocs alhora”, assenyala el ballarí Roberto Torres.

L’origen és un paisatge blanc, com la sal, i és en aquest espai que els espectadors tenen llibertat total per a imaginar. Segons Torres “és un paisatge blanc, un color que reforça la idea de buidor. Un paisatge que s’anirà omplint de coses. Daniel Abreu crea un paisatge poètic, una instal·lació que s’habita, una “illa blanca”, una illa on s’hi arriba i s’habita. La idea d’illa és important. Parlem sobre l’aïllament que suposa habitar en una illa. A Tabula rasa hi ha molta simbologia, que fa que l’espectador desvetlli la seva imaginació particular. Podem dir que és un viatge per la imaginació de l’espectador”.

Roberto Torres recorda la bona acollida que van rebre tant de públic com de crítica l’hivern del 2003 a l’Aurora amb Los zuecos van hacia sus buenos hábitos. Segons Torres “treballs com Tabula rasa, de molta intimitat i en els quals el detalls són molt importants i on la música ha d’embolcallar l’espai, és molt important tenir l’espectador a prop, que gairebé suïs amb ells. Tanmateix, aquesta proximitat també exigeix més rigor. No hi ha límits entre el ballarí i el públic, un públic que pràcticament habita en el mateix lloc que tu. I, en aquest sentit, el Teatre de l’Aurora és un espai ideal”.

Funcions

Les representacions de Tabula rasa es faran el dissabte 19 a les 22h i el diumenge 20 d’octubre a les 19 h. Les entrades (15€ i 12€ amb els descomptes habituals) es poden adquirir per internet i a la taquilla del Teatre de l’Aurora (a la plaça de Cal Font) una hora abans de cada funció. Més informació a www.teatreaurora.cat.

Recollida d’aliments pel Banc de queviures

Aquest cap de setmana el Teatre de l’Aurora serà un punt de recollida d’aliments i productes pel Banc de queviures d’Igualada. La recapta s’emmarca dins els actes programats per l’Octubre Solidari, que organitza Igualada Solidària. Es prioritza recollir aliments com llet, oli, llaunes de tonyina o sardines, galetes, llegum cuit, així com productes d’higiene personal.
La recapta s’inicia aquest divendres 18 d’octubre, a 2/4 de 9 del vespre, amb l’Esquirolada solidària, cançons d’esquirols a càrrec de Jordi Betran i Pinyols i s’allargarà tot el cap de setmana, amb les dues funcions de Tabula rasa.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*