Inici Economia El software per a la gestió de projectes, a les trobades entre...

El software per a la gestió de projectes, a les trobades entre empreses i alumnes organitzades per TIC Anoia

COMPARTIR

[Img #2534]Una setantena d’estudiants van assistir, la setmana passada, a la segona conferència del “Cicle de trobades amb el sector TIC” que organitza TICAnoia, la comissió TIC de la Unió Empresarial de l’Anoia, entre els estudiants d’informàtica i de tecnologies de la informació i de la comunicació de la comarca. La jornada es va realitzar el dimecres a la tarda al Milà i Fontanals i va anar a càrrec de l’empresa MPM Software.

La conferència portava per nom “Com organitzem i executem els nostres projectes” i va presentar el [Img #2533]software per al desenvolupament de projectes que utilitza aquesta empresa igualadina. MPM Software és una de les empreses més importants de software de la comarca, ja que té a més de 100 empleats (repartits entre Igualada, Sant Cugat del Vallès, Madrid i Lisboa) i més de 1.000 clients. Actualment és líder en projectes per a mediació i banca i es troba en procés d’expansió en companyies asseguradores i estudiant el salt cap a Llatinoamèrica.

En la xerrada, Jordi Serrat, consultor, i Joaquin Atencia, Director d’Organització de MPM Software, van exposar els principals tipus de metodologies de gestió de projectes amb les que es treballen a les empreses. Hi ha metodologies predictives i metodologies àgils. Les metodologies predictives son aquelles que intenten anticipar-se als esdeveniments, planificant i detallant per avançat les tasques a dur a terme, elaborant plans d’actuació per ser activats en cas de produir-se imprevistos i gestionant els canvis de forma organitzada. Són utilitzades per gestionar projectes de certa complexitat en que es té clar el producte o servei que n’ha de resultar. Com a exemple, es van exposar els grups de processos que defineix PMBOK.
Per contra, les metodologies àgils son aquelles que flexibilitzen l’abast i els objectius, que s’aniran definint a mesura que avanci el projecte i es vagin veient i revisant els resultats parcials que se n’obtenen, fins a esgotar el temps i cost establert. Aquestes metodologies son d’utilitat en el desenvolupaments d’aplicacions informàtiques que comencen des de zero, on el context és molt variable i es busca un resultat que satisfaci ràpid al client. Com a mostra, es va revisar el cicle de treball amb SCRUM.

Seguidament es va aprofundir en la metodologia utilitzada per MPM Software per a dur a terme projectes de certa entitat. MPM Software fa servir una metodologia pròpia, centrada en les etapes de requeriments, execució i implantació dels seus projectes. Es van explicar els procediments i mecanismes de control de qualitat, i es van mostrar exemples de les diferents eines de seguiment de projectes que utilitza MPM en el seu dia a dia.

Els estudiants van poder conèixer aquests mètodes i van interessar-se per l’empresa, els projectes que es desenvolupen i la gestió de la relació amb els clients, aspectes important per al seu futur professional.

La propera sessió d’aquests cicle de trobades d’aquí un parell de setmanes, quan Trilogi presenti les solucions que ofereix en comerç electrònic. Serà a les 13.30h del dimecres 12 de desembre a l’Institut Milà i Fontanals. L’entrada és lliure i gratuïta per a tothom qui vulgui estudiar i treballar en el sector TIC.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*