El sènior femení del Bàsquet Igualada enfila el camí de l’ascens

[Img #6900]Parcials: 11-18, 15-11(26-29), 6-8(32-37), 18-18(50-55)

Àrbitres: L.Rodríguez, A.Serrat

Van jugar: A.C.Martínez (5), L.Icart (21), M.Pujol, N.Minguet (10), X.Freixas (4) -cinc inicial-, M.Quintana, V.Júlvez, C.Carner (12), A.Acevedo (3)

Partit amb molta intensitat el viscut el matí de diumenge a Cerdanyola entre l’equip local i el Depimés CB Igualada. Havia en joc més que una victòria, havia en joc la classificació per a la Final a 4. Qui guanyés el partit aconseguia la quarta plaça.

L’enfrontament va començar dominat pel conjunt local, ja que en els tres primer minuts aconseguia un 7 a 2. Però a partir d’aquest moment, les igualadines van començar a treballar des de la defensa i no deixaven anotar a l’equip de Cerdanyola. Les blaves anotaven 10 punts consecutius col·locant el marcador amb un 7 a 12. [Img #6901]Posteriorment l’Igualada es va començar a sentir còmode sobre el parquet. Les defenses de bloc directe donaven els seus fruits. Al final del primer període, 11 a 18.

En els primers minuts del segon període va predominar la igualtat i el desencert en atac. En els 5 primer minuts un pobre 2 a 2. En el minut 6 d’aquest període, les igualadines aconseguien una màxima diferència d’11 punts, 13 a 24. Però en aquest moment, l’equip local va començar a recuperar terreny i gràcies un 3 més 1, es [Img #6902]col·locaven a només3 punts, 21 a 24. Les igualadines lluny d’encongir el braç van tornar a posar terra pel mig però les locals no es donaven per vençudes i deixaven el marcador amb un escàs desavantatge, 26 a 29.

El tercer període va ser el de més desencert i menys qualitat per part dels dos equips, això ho demostra el tempteig baix dels dos equips (6-8). Les blaves defensaven amb molta intensitat el perímetre i controlaven el joc interior, però en atac els hi mancava l’encert necessari per poder marxar del rival. Al final del tercer període, 32 a 37.

El darrer període va començar dominat per les noies del Depimés aconseguint un 0 a 5 i agafant 10 punts de diferència. Però que les locals gràcies a un triple a taulell s’aferraven al partit com podien. L’Igualada va continuar amb les alternances defensives utilitzant amb més ocasions la defensa zonal per tal d’aturar el joc obert i de penetracions de les locals. L’Igualada controlava el partit i [Img #6904]aconseguia una màxima diferència en el minut 7 de 15 punts, 39 a 53. El rival semblava mort però no ho estava pas. Una cistella de contraatac, dos triples consecutius, una cistella interior i un tir lliure (parcial d’11 a 0), posava la por al cos a l’equip igualadí. A manca d’un minut es posaven a tres punts. En aquest tram final, els dos equips van cometre moltes imprecisions, les locals erraven els llançaments gràcies a les bones defenses i les igualadines perdien pilotes en la sortida de contraatac degut a la bona pressió a tot camp del Cerdanyola. En el darrer minut l’Igualada assegurava la victòria amb dos tirs lliures deixant el marcador final amb un 50 a 55.

Amb aquesta victòria, les noies del Depimés CB Igualada A es classifiquen per jugar la Final a 4 on es jugarà una plaça per aconseguir l’ascens a Lliga Femenina 2. El proper partit de semifinals contra el Joventut Les Corts serà dissabte 11 de maig a Les Comes i la tornada el diumenge 12 de maig a Barcelona. Recordem que l’equip barceloní ha [Img #6903]estat el primer classificat del grup empatat amb el Mataró. La setmana passada en partit de lliga, les igualadines van perdre per només tres punts en un final ajustadíssim. Dissabte vinent us esperem a tots i a totes a Les Comes per donar suport a aquestes jugadores. Queda molt per fer i tot és possible.