Inici Societat El SEM reubica una de les seves ambulàncies al centre d’Igualada

El SEM reubica una de les seves ambulàncies al centre d’Igualada

COMPARTIR

[Img #2022]Des d’aquest dilluns, el Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) té una de les unitats de Suport Vital Bàsic (SVB) de les quals disposa a la comarca a l’edifici de la Fundació Sanitària Sant Josep, al passeig Verdaguer d’Igualada. El conjunt de l’Anoia compta amb sis unitats SVB, ambulàncies equipades per l’assistència vital urgent i, a partir de la propera setmana, una d’elles tindrà la seva base en aquest punt.

El SEM duu a terme una gestió dinàmica de recursos sanitaris i revisa periòdicament la ubicació de les seves unitats per a fer-les més eficients, ajustar al màxim el temps de resposta i adequar la seva oferta a la demanda sanitària de cada territori. Tenint en compte l’anàlisi d’aquesta activitat i per a garantir la millor resposta d’urgència i d’emergència mèdica extrahospitalària en el conjunt de la comarca i la seva capital, s’ha optat per ubicar aquesta unitat al seu nucli urbà.

El regidor de Sanitat i Salut Pública de l’Ajuntament d’Igualada, Fermí Capdevila, valora molt positivament aquesta mesura ja que, afirma, “una ciutat de la dimensió d’Igualada necessita un servei d’assistència sanitària urgent el més eficaç possible i, si el SEM ha pres aquesta decisió, és perquè els seus tècnics han percebut que era necessària”.

El Sistema d’Emergències Mèdiques disposa a Catalunya d’un centre coordinador i més de quatre-cents recursos mòbils, tant Unitats de Suport Vital Avançat aeri i terrestre com Unitats de Suport Vital Bàsic, distribuïdes en dues-centes bases repartides per tot el país.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*