Inici Futbol El Sant Maure s’emporta el derbi juvenil amb l’Igualada

El Sant Maure s’emporta el derbi juvenil amb l’Igualada

[Img #4959]Espectacular entrada a Les Comes per assistir al derbi juvenil comarcal per excel·lència. Gairebé tres-centes cinquanta persones van veure el partit en viu i en directe, tot i l’immens fred. Dos entrenadors que entenen el futbol de manera diferent, però que busquen els mateixos objectius: guanyar.

Els nois de Sergi Tort van buscar obrir el camp amb dos extrems enganxats a la banda. Joc més vertical, també anomenat joc directe. Molt ben treballades les jugades a pilota parada i una mica de precipitació en els metres finals.

Els grocs d’Edu Berrocal intenten jugar un futbol més de toc en curt, mai es rifa la pilota, i sempre es procura sortir jugant des de la zona defensiva. Els interiors tenen més protagonisme, ja que toquen moltes més pilotes, i es busca l’ariet José Navarro, o bé per part esquerra a Joshua Romero.

Els mauristes, van ser mereixedors de la victòria per la gran primera part que van disputar, van córrer com mai i els primers 30 minuts van tenir l’equip local tancat en el seu propi camp.

El col·legiat, en la meva modesta opinió, va errar en dues clares ocasions. El minut 60 expulsa amb vermella directa al capità Carlos Castellana, i abans de mostrar la cartolina l’àrbitre li demanaria que es tragués el braçalet. Targeta extremadament rigorosa, minuts abans hi havia hagut dues entrades una mica fortes i el col·legiat va voler posar la tireta, abans de fer-se el tall.

L’altre error, aquest d’apreciació, va ser assenyalar un fora de joc als atacants locals, quan s’arribava al temps reglamentat. Jugada molt difícil de jutjar, ja que al camp em va semblar que el jugador podia haver arrencat en posició correcta.

L’únic gol del partit, el marca Joshua al minut 36. Servei de córner llançat per Joan Carrera a la dreta del porter Toni, el rebutja la defensa Igualadina i Joshua, molt atent i amb la canya a punt, envia la pilota a les malles locals.

Sobre el minut 74 apareix la segona cartolina vermella del partit, en aquesta ocasió, pel dorsal 7 local Rachid. Entrada fora de temps, davant de la zona tècnica maurista. Es tornen a igualar les forces sobre el terreny de joc.

En definitiva, i si es tractés d’un combat de boxa, podríem dir que els grocs van guanyar als punts.

Entre les jugades de més bella factura, destaquem l’ocorreguda al minut 66. Condueix la bola Joan Carreras a la frontal de l’àrea de penal local. Se’n va d’un, se’n va de dos, arma la cama dreta pel tret i la pilota és repel·lida pel travesser.

Una altra jugada important del partit, transcorria al minut 16. Internada per l’esquerra de David Guerra, la posa al segon pal veient arribar Josep Navarro, el tret d’aquest s’allotja a la xarxa local, però el col·legiat no el dóna per vàlid.

La segona part, el vent bufa a favor dels locals i el tècnic Sergi Tort rectifica diverses posicions en el seu equip. Sergi Boquera deixa la posició de central, per incorporar-se a l’atac per banda dreta. Busquen penjar pilotes i treure el màxim profit de les ocasions a pilota parada. Però aquest dissabte, els centrals grocs Juanjo Torres i Carlos Arredondo van estar espectaculars. No va ser un partit violent, però tampoc de guant blanc, set grogues i una vermella directa per a cada un dels equips ho avalen.

Així doncs, els de Montbui es van dur una mica més de tres punts de Les Comes. En el partit de la primera volta al municipal de Montbui, també van guanyar els grocs, per 2-0. Això els dóna tres punts d’avantatge més un del gol average.

Els resultats de la jornada també van acompanyar, ja que el Can Vidalet va donar la sorpresa, guanyant al camp del líder Marianao Poblet per 0-2.

Classificació:
1. Marianao Poblet. 40 punts.
2. Sant Mauro 40 punts.
3. Igualada 37 punts.

Àrbitre: Hamid Lahalali. Col·legi de l’Anoia. Valoració: Acceptable repartint errors i encerts entre uns i altres.