Inici Gent El Rotary Club Igualada canvia de junta

El Rotary Club Igualada canvia de junta

COMPARTIR

[Img #31618]Com és habitual a primers de juliol s’inicia l’any  Rotary i es procedeix al canvi de Junta. Aquest  relleu es motiu de festa i reuneixen els membres del club per celebrar-ho. 

 

Va ser  el passat divendres dia 15 de juliol, al Mas  Dels Vivencs de La Pobla de Claramunt. La festa va reunir a 40 rotaris amb la presència de representants del Districte, el Governador i Delegat de Zona.  El sopar d’estiu en aquest magnífic entorn, la  bona taula i bona música,  van convertir-lo en una agradable i reeixida trobada.

 

Seguin les costums del Rotary, es va a procedir al relleu, protocol que consisteix en el lliurament dels estris de cada càrrec de la Junta sortint a la Junta entrant, simbolisme que visualitza l’historia de cada Club. En el cas de Rotary Igualada és el collar de President. Aquest  porta una plaqueta per cada nom dels 28 Presidents que han assumit  aquesta tasca i que suposa  ja, una historia important.

 

Els membres de la nova Junta són: president – Jaume Solano, Secretaria – Francina Bosch, Tresorera – Eva Panicello i Macer – Angel Asensi.  En nom de la Junta sortint, Joan Tristany, el fins ara president,  va ressaltar la feina feta i les tasques de més visibilitat com l’èxit del Concert per la Comunitat que va permetre fer aportació de 6.350 € al Consorci Sanitari de l’Anoia. Esmentar també la tasca en l’àrea de Joventut que premia a tres bons estudiants d’Igualada a participar en Camps Rotaris  (aquesta any Egipte, Italià i Txèquia).

 

Jaume Solano, president entrant, va assumir el compromís de continuïtat i com a reptes nous, intensificar la feina a fer en col•laboració amb la Fundació Rotaria Internacional que aquest any celebra el Centenari. Fundació a través de la que es canalitzen les inversions al Tercer Món , on  ressaltem la lluita contra la Polio i les àrees d’educació, maternitat, tractament d’aigües , salut, medi ambient  i lluita per la Pau.

 

Va tancar l’acte el Sr. Sergio Aragón, Governador del Districte, esmentant el referent que suposa a nivell nacional el nostre Club i agraint l’organització de la Convenció celebrada l’octubre passat a la Universitat  d’Igualada.

 

[Img #31617]Camp Rotary ‘Catalunya art i natura’

 

El Rotary Club Igualada, acull aquests dies a 12 joves universitaris de diferents nacionalitats dels cinc continents : Estats Units, Australià, Índia, Taiwan, Egipte, Bèlgica, Itàlia, Eslovènia, França, Suïssa, Lituània i Romania.

 

Des de 1991 aquesta entitat igualadina, organitza aquest Camp  en l’àmbit del àrea de Joventut de  Rotary International.  Es un dels més antics i sol•licitats del centenar que s’organitzen a Europa. En aquests camps s’hi desenvolupen activitats diverses : esportius, culturals, musicals, coneixement del Medi Ambient, marítims, handicaps (per disminuïts físics), etc.

 

En el cas de “Catalunya Art i Natura” va iniciar-se el passat dia 5 de juliol a Igualada,  acollits per famílies socis i amics del Rotary.  Durant quatre dies, han participat al European Ballon Festival,  visitat el Museu de Can Granotes, Mar i Cel  /Cau Ferrat de Sitges, Poblet, El Born, Sagrada Família, Fonts de Montjuic,  Sant Jeroni de Montserrat.  També es va fer la ja tradicional recepció per part de l’Alcaldia del nostre Ajuntament  i rebuts per la Sra. Mª Àngels Chacón qui va aprofitar per “vendre” positivament Igualada al Món.

 

Grup que posteriorment es traslladen a Caldes de Montbui, Vilafranca i Manresa, on els Clubs Rotary  locals els porten a  Tossa de Mar, Barcelona, bodegues del Penedés, Vilanova i la Geltrú, Port Ventura, Mon Sant Benet, empreses com Tous, és dir amb un programa prou intens i que permet als participants, durant 17 dies, un bon coneixement de Catalunya.

 

És evident  que és una activitat amb un component  lúdic, però també  permet als joves universitaris la pràctica de l’anglès,  i el coneixement de persones amb diferents cultures, races i costums. Es creen vincles  i relacions entre els  participants que sovint duren molts anys.

 

Després de 25 anys de Camps, el Rotary Club  ha rebut 370 joves de tot el món i enviat 231 anoiencs . Es una aportació, petita però necessària per situar Igualada al mapa del món i fer país.

 

 

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*