Inici Llibres «El record és un pont al passat», de Montserrat Carulla

«El record és un pont al passat», de Montserrat Carulla

COMPARTIR

[Img #4346]Aquestes són les memòries de l’actriu, la dona i nena. Unes memòries properes, tendres i també apassionades. Les vivències d’una de les actrius catalanes més estimades per crítica, professió i públic, que diumenge va rebre el Premi Gaudí d’honor per la seva trajectòria.

Records d’infantesa, durant la Guerra Civil i la postguerra, són el preludi dels primers passos en el món del teatre. Montserrat Carulla ens apropa a la realitat d’aquest món extraordinari i a la d’aquells que hi van conèixer, alguns, figures emblemàtiques de la cultura catalana com Josep Maria de Sagarra o el poeta Pere Quart.

Perquè aquests records no són només les memòries d’una actriu que mira enrere, són història viva d’un país. Una actriu que durant dècades, ha emocionat milers d’espectadors damunt de l’escenari i en pantalla.

Coincideix la publicació d’aquest llibre, editat per Ara Llibres amb el lliurament per part de l’Acadèmia del Cinema Català el Premi Gaudí d’Honor 2013 a Montserrat Carulla. D’aquesta manera l’acadèmia que representa a tots els professionals que és dediquen al cinema català vol reconèixer ‘la seva extensa i prolífica carrera dedicada a la interpretació i el seu compromís amb la professió i la societat’.

Per bé que la seva trajectòria és fonamentalment teatral i la seva filmografia no gaire extensa, l’actriu ha treballat al costat de grans directors de cinema com Vicente Aranda, Josep Maria Forn, Mario Camus o Ventura Pons. D’altra banda també hem de tenir molt present la seva trajectòria en el mitjà televisiu que l’ha fet molt propera i familiar al televident.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*