Inici Política El PSC Anoia es va preguntar en una xerrada: Què és ser...

El PSC Anoia es va preguntar en una xerrada: Què és ser socialista avui?

COMPARTIR

[Img #3238]El passat dimecres 19 de desembre el PSC-Anoia va organitzar una xerrada a Vilanova del Camí sota el títol “Què és ser socialista avui?”, amb la presència de militants de Vilanova, entre ells el primer secretari de l’agrupació Carles Majoral, i de la resta de la comarca, així com també alguns regidors.

Carles Cuerva, Secretari d’Acció Política, Formació i Sectorials PSC-Anoia, va obrir la xerrada agraint la presència dels assistents, sobretot per què els temes ideològics de fons no solen tenir tanta demanda quan potser són els que calen tenir clar primer per poder gestionar bé un poder d’acord amb el programa amb el qual t’has presentat a les eleccions.

Seguidament Xavier Marin, director de l’Escola de Formació Xavier Soto, va prendre la paraula tot reclamant que no oblidant els valors podem fer una millor tasca de control a les polítiques que porta a terme el PSC en l’àmbit social, econòmic i/o nacional.

Amb un mètode participatiu, els assistents van analitzar i debatre quines són les idees bàsiques que haurien de regir les polítiques socialistes, fent autocrítica d’aquells errors d’alguns dels nostres líders.

Així, la redistribució de la riquesa es situa com a pilar fonamental de les polítiques públiques
d’esquerres, on amb la recaptació dels impostos es reté a qui més té i es redistribueix en serveis; així, mentre la dreta situa els diners com a finalitat última l’esquerra situa els diners com a mitjà per tal de poder portar a terme les polítiques públiques en sanitat, educació, serveis socials, seguretat entre d’altres. La redistribució de la riquesa ha de suposar, per tant, el mitjà per garantir la igualtat d’oportunitats per a tothom; així, per exemple, la tendència de la dreta és reservar les dones a l’àmbit privat traient-los l’autonomia econòmica, quan l’esquerra vol i impulsa que les dones siguin un actiu més del món laboral, social i cívic en igualtat de condicions que els homes.

Una de les eines per aconseguir la igualtat d’oportunitats és l’educació. Així, mentre la dreta vol
perpetuar les diferències de classe oferint nivells d’educació diferents pels rics i pels pobres, l’esquerra opta per un model d’escola pública i de qualitat, accessible per tothom, de manera que la formació sigui la clau per una societat millor i més ben preparada.

Es van debatre diversos conceptes com la seguretat, la democràcia com a finestra de llibertat, el foment de la participació com a instrument d’empoderament ciutadà de les institucions públiques, la tutela judicial efectiva per garantir una justícia gratuïta, l’universalitat de la sanitat com a dret fonamental, i que es fa necessari fer efectius els Drets Humans. Per què un socialista és un ser social insatisfet mentre existeixi una injustícia.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*