Inici Economia El programa Ulisses orienta 45 joves d’Igualada en temes laborals

El programa Ulisses orienta 45 joves d’Igualada en temes laborals

COMPARTIR

[Img #2959]El programa Ulisses per a la orientació laboral a Igualada de persones joves en situació d’atur ha iniciat aquest mes de desembre l’activitat del tercer i últim grup dels previstos durant aquest any 2012. Aquesta és una iniciativa de l’àrea de Dinamització Econòmica de l’Ajuntament, amb el finançament de la Diputació de Barcelona, enfocada a joves desocupats entre els 16 i els 30 anys.

En total, entre els mesos de setembre i gener, 45 joves de la ciutat hauran participat en aquest programa que, tal i com recorda la tinent d’alcalde de Dinamització Econòmica, Àngels Chacón, “vol fomentar la inserció laboral de persones joves amb un nivell baix d’ocupabilitat i necessitat d’orientació, ajudant-los a construir d’un projecte professional propi, coherent i realista amb les seves pròpies necessitats i amb l’entorn laboral”.

Emulant les cinc fases del viatge d’Ulisses, en les etapes del Repte, el Viatge a Ítaca, l’Odissea, l’Explora i, finalment, la d’Ítaca, han pres part en tallers d’orientació especialitzada, han rebut orientació individual, han fet sessions en grup de coneixement del mercat de treball i han explorat aquest mercat gràcies a estades en empreses acompanyats d’un mentor.

Precisament, una vintena d’empreses locals hi han col·laborat, fet que els ha permès conèixer des de dins àmbits tan diversos com el sector TIC, la geriatria, la fusteria, la logística, l’educació, la perruqueria, l’enginyeria, el disseny, la jardineria, la pintura, el comerç o l’hostaleria, entre altres.

Tots els participants, en la fase final de l’aprenentatge i un cop tenen definit el seu objectiu i el seu projecte professional, estan rebent l’acompanyament del personal del Servei d’Orientació Professional d’Ig-nova per a dur-lo a terme i, si s’escau, acompanyar-los en la posterior recerca de feina.

La voluntat de l’àrea de Dinamització Econòmica de l’Ajuntament d’Igualada, un cop tretes les conclusions positives d’aquesta primera experiència, és donar-li continuïtat en anys successius. El interessats a prendre-hi part, poden adreçar-se a Ig-nova Ocupació (c/ Lleida, 78), al correu serveiorientacio@aj-igualada.net o al telèfon 93 805 57 10.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*