Inici Festes El pregó i els actes institucionals donen el tret de sortida a...

El pregó i els actes institucionals donen el tret de sortida a la Festa Major d’Igualada

COMPARTIR

[Img #9267]El Saló de Sessions i la Plaça de l’Ajuntament d’Igualada han acollit aquest dijous, 22 d’agost, els actes institucionals que han suposat l’inici formal de la Festa Major 2013, una celebració que l’alcalde de la ciutat, Marc Castells, confia que suposi “un any més unes jornades de festa, tradició, cultura i diversió per a tots els igualadins i les igualadines, i també per a tots aquells que ens visiten”.

L’artista Xavier Gabriel Puiggròs ha estat l’encarregat d’elaborar enguany l’Estampa del Sant, una aquarel·la dedicada a Sant [Img #9265]Bartomeu que ell mateix defineix com “molt fresca i amb un traç obert i orgànic”. Gabriel és llicenciat en Belles Arts i fins ara ha desenvolupat la seva tasca artística bàsicament en l’àmbit de la pintura.

A continuació, l’alcalde ha fet el lliurament simbòlic de la bandera d’Igualada a l’Ateneu Igualadí, entitat que aquest 2013 inicia la celebració dels seus 150 anys i que dissabte a la tarda en serà portadora durant la Processó de Sant Bartomeu.

La conferència institucional en aquesta ocasió s’ha emmarcat també en les celebracions de l’Any del Passeig. L’encarregat de pronunciar-la ha estat l’escriptor Enric Vila Delclòs i ha dut per títol Com els carrers fan les ciutats: l’exemple de la Rambla de Barcelona, destacant com aquesta via de la capital o el Passeig Verdaguer d’Igualada han contribuït al creixement de les seves ciutats al llarg de les dècades.

Tot seguit, a la plaça de l’Ajuntament, els Gegants de la Ciutat han estrenat nova indumentària. Les dues figures es van presentar per la festivitat del Corpus de l’any 1.943 i els seus vestits actuals [Img #9266]dataven de la dècada dels anys ’70. Després de més de trenta anys, aquests han estat renovats amb uns nous dissenys elegants i solemnes, obra de la igualadina Susanna Maldonado, amb predomini dels colors de la bandera de la ciutat: el blau de l’aigua d’Aqualata, el blanc, el groc o daurat i el vermell. Els teixits són el vellut i l’endamascat, amb presència també del punt i la pell.

El tret de sortida definitiu de la festa, però, l’ha donat a quarts de deu de la nit el pregó que ha dut per títol T’estimo [Img #9284]Igualada, un muntatge emotiu i amb una destacada participació de joves talents musicals de la capital de l’Anoia amb guió de David Soler.

Finalitzat el pregó, un grup d’igualadins ha desplegat una estelada gegant al mig de la plaça.

[Img #9285]

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*