Inici Economia El Postgrau d’Emprenedoria arriba a la tercera edició amb l’aval d’onze nous...

El Postgrau d’Emprenedoria arriba a la tercera edició amb l’aval d’onze nous negocis en marxa

COMPARTIR

[Img #5680]El proper 19 de maig es donarà el tret de sortida a la tercera edició del Postgrau d’Emprenedoria, que impulsa l’Escola d’Enginyeria d’Igualada (EEI), adscrita a la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), amb el suport de l’Ajuntament d’Igualada i la Jove Cambra d’Igualada. Onze dels dinou exalumnes que han passat pel curs ja han posat en marxa el seu negoci, fet que posa de relleu la vessant pràctica d’aquest postgrau, que té com a lema De la idea al negoci. “L’objectiu és provocar la creació d’empreses. Volem que cada projecte es converteixi en realitat i pugui competir en el mercat”, afirma Toni Díaz, codirector i coordinador acadèmic del postgrau. El curs té una durada de sis mesos (200 hores lectives) i el preu és de 2.200 euros. Les classes s’imparteixen els divendres a la tarda i els dissabtes al matí a la mateixa Escola d’Enginyeria d’Igualada.

El postgrau va adreçat a tres tipus de persones: els emprenedors que ja tenen una idea de negoci i volen convertir-la en una realitat empresarial; els emprenedors que ja han muntat un negoci, però que no acaba de funcionar; i els intraemprenedors que volen posar en marxa un nou projecte en el si de l’empresa on treballen. D’aquesta manera també es vol donar valor a les empreses actuals. En les edicions anteriors, els alumnes eren majoritàriament de l’Anoia, però també hi havia una significativa representació (21%) d’emprenedors d’altres comarques.

El pla d’empresa com a treball final

El treball final de postgrau és el pla d’empresa. Dels dinou alumnes que han passat pel postgrau, quinze han presentat el seu business plan davant del jurat l’últim dia del curs. Toni Díaz també valora de manera positiva el fet que hi hagi quatre emprenedors que hagin comprovat la inviabilitat del seu projecte i que el curs els hagi servit per descartar la idea.

Dels quinze emprenedors que van presentat el pla d’empresa a les convocatòries de 2011 i de 2012, onze han iniciat el seu projecte i tots ells segueixen en marxa. La resta estan en vies d’emprendre l’activitat.

Dotze professors, vint-i-cinc mentors i serveis paral·lels

La formació està centrada en quatre àrees: activitats i habilitats emprenedores; desenvolupament del pla de negoci; direcció estratègica i lideratge d’un projecte empresarial; i comunicació, màrqueting i finances. Imparteixen les sessions un total de dotze professors, el perfil dels quals és variat: formadors professionals, professors d’escoles de negocis i alts directius d’empreses.

Al voltant del postgrau s’articulen una sèrie de serveis paral·lels de suport als emprenedors, entre els quals destaca el mentoring perquè els projectes tinguin un seguiment des de l’inici. A cada alumne se li assigna el mentor més adequat al seu projecte perquè pugui fer un acompanyament. El postgrau compta amb els 25 possibles mentors del programa Emprent@ de la Jove Cambra d’Igualada. Els seus perfils van des de professors d’escoles de negocis fins a alts directius d’empreses, passant per mentors sèniors retirats que altruistament es dediquen a l’assessorament d’emprenedors.

Tal com indica Toni Diaz, “un dels grans valors del postgrau que ens han reconegut els exalumnes és l’acompanyament que reben durant tot el curs”. Per aquest motiu, en aquesta tercera edició es reforçarà aquest aspecte, fent que l’acompanyament sigui més continuat i ordenat i dotant les tutories d’un mètode que permeti tenir un seguiment més uniforme dels projectes.

Els altres serveis paral·lels tenen a veure amb les facilitats per accedir al finançament, la ubicació en vivers i parcs empresarials amb condicions econòmiques especials, la possibilitat de rebre formació addicional a preus especials, la disposició de plataformes de software i l’accés a xarxes d’emprenedors.

Sessions prèvies a l’Ateneu Igualadí

Per tal d’oferir més informació a les persones interessades en el postgrau, els organitzadors han preparat quatre sessions informatives amb conferències d’alguns dels professors del curs. Totes elles es faran en dissabte, de 10 a 11.30 hores a l’Ateneu Igualadí.

La primera d’elles serà el dia 23 de març. Toni Díaz, codirector i coordinador acadèmic del postgrau parlarà dels “Elements motivacionals”, ja siguin propis o per motivar als altres.

El dia 6 d’abril serà el torn d’Albert Riba, soci fundador de Kinetical Business i d’InPreneur, col·laborador en diversos mitjans de comunicació i autor del llibre “Manut o Sapiens». Les 10 inquietuds vital per adaptar-se i emprendre”. Ell es referirà a com mantenir una actitud emprenedora a la vida, ja sigui per muntar una empresa o per treballar dins d’una organització

El dia 13 d’abril, Antoni Olivé impartirà la conferència “Què pot anar malament?”, perquè els assistents prenguin nota dels aspectes que poden fallar i dels principals errors que es cometen l’hora de crear una empresa. Olivé és economista i professor de l’Institut Químic de Sarrià, exprofessor d’EADA i exdirectiu d’empreses com Punto Blanco.

La darrera sessió, el 20 d’abril, anirà a càrrec de Joan Jubert, consultor, formador i assessor d’empreses i expert en màrqueting i innovació. És exdirector general de Punto Blanco i de Maire Claire Espanya i fundador de Jubert & Partners. La seva conferència “Valor per preu” traslladarà els assistents a l’òptica del client per saber què és allò que més valora.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*