Inici Música El pianista igualadí Joaquim Font, guanyador del premi estatal Intercentros Melómano

El pianista igualadí Joaquim Font, guanyador del premi estatal Intercentros Melómano

COMPARTIR

[Img #2958]El passat 6 de desembre  va tenir lloc a l’ Auditori de la Fundació Carlos de Amberes de Madrid la fase final del 11è Certamen Nacional d’Interpretació Musical “Intercentros – Melomano”, on hi va participar l’igualadí Joaquim Font obtenint el “Premi especial al millor pianista”.

Joaquim Font, alumne de piano de Ma Jesús Martínez de Arenzana a l’Escola/Conservatori Municipal d’Igualada, va competir en representació dels conservatoris catalans; ja que prèviament Joaquim Font havia guanyat la fase autonòmica d’aquest certamen. Així doncs, a la fase nacional hi va participar juntament amb els guanyadors de les diferents fases celebrades a cada una de les comunitats autonòmiques fent un total de 17 intèrprets.

El concurs Intercentros es distingeix d’altres certàmens pel fet que està obert a diferents especialitats instrumentals i no a un únic instrument. En aquest sentit, hi va haver  intèrprets de vuit instruments diferents; per la qual cosa, a banda de la tècnica concreta de l’instrument, la qualitat i la musicalitat de la interpretació són especialment valorades.

Joaquim Font, que va interpretar: Reflets dans l’eau de Claude Debussy, Estudi en Lab Moritz Moszkowski i Fantaisie-Impromptu de Frédéric Chopin, obres totes elles de gran dificultat i virtuosisme va ser mereixedor del Premi especial al millor pianista i de molts elogis per part de membres del jurat, del públic i d’altres participants.

Podrem escoltar a Joaquim Font el 7 d’abril al teatre de l’Ateneu en un doble concert a càrrec de Joaquim Font i dels cors participants a la Trobada de cors de Conservatoris de Grau Professional de Catalunya.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*