Inici Llibres “El país dels crepuscles” de Sebastià Benassar

“El país dels crepuscles” de Sebastià Benassar

COMPARTIR

[Img #3768]Ara fa un any, el gener del 2012 es va presentar la nova col.lecció de novel.la negra en llengua catalana, ‘Crims.cat’, dirigida per Àlex Martín Escribà, de la qual ja s’han publicat 5 títols. Amb la voluntat d’englobar tot tipus d’etiquetes del gènere negre amb les seves diverses variants: negre, policíac, espionatge, detectivesc, enigma…, aquesta ‘Crims.cat’  publicada per l’editorial Alrevés va marcar-se com a objectiu fer el relleu a la mítica col.lecció del mateix gènere, la recordada i prestigiosa ‘La cua de palla’.

Coincidint doncs amb aquest primer aniversari, ‘Crims.cat’ incorpora a la seva galeria al periodista i escriptor Sebastià Bennassar, autor d’una quinzena de llibres. Ho fa amb aquest relat ‘negre’ titulat: ‘El país dels crepuscles’.

ARGUMENT

Ha començat a arribar el fred a la Vall de Boí. I amb les primeres nevades també ha arribat un assassí implacable que va deixant cadàvers torturats i martiritzats a les esglésies que són Patrimoni de la Humanitat. El comissari Jaume Fuster —un home que no té por de res— haurà de fer front a velles supersticions medievals al mig de la bellesa blanca de la vall, on tot torna, fins i tot els llops. Una novel·la que ens trasllada fins a un dels paratges més bells dels Països Catalans, en un ambient d’intensa gelor nòrdica passada pel sedàs mediterrani i la violència americana.

AUTOR

Sebastià Bennassar i Llobera va néixer a Palma l’any 1976. És periodista i escriptor. Ha treballat onze anys com a periodista al Diari de Balears, mitjà per al qual continua col•laborant. Autor d’una quinzena de llibres, Bennassar també és crític literari a les pàgines del suplement l’Espira i de la pàgina web ‘Llegir en Cas d’Incendi’.

També ha col.laborat ocasionalment amb altres mitjans de comunicació de les Illes Balears, Catalunya i el País Valencià. Ha estat impulsor de nombrosos projectes culturals, congressos i festivals literaris, sobretot dedicats a novel•la negra com Lloseta Negra, per espai de quatre anys. En aquest 2013 passa a dirigir el primer Festival de la Novel.la Negra en llengua catalana, ‘Tiana Negra’, que tindrà lloc en aquest municipi de la comarca del Maresme els dies 25 i 26 de gener.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*