Inici Societat El pa de Sant Jordi compleix 25 anys

El pa de Sant Jordi compleix 25 anys

COMPARTIR

[Img #6330]El Gremi de Flequers de Barcelona va lliurar dilluns 250 pans de Sant Jordi a Càritas per repartir-los entre famílies desafavorides de diverses parròquies de la ciutat, en una de les accions per commemorar el 25è aniversari del pa de Sant Jordi. El president del Gremi, Xavier Vilamala, ha destacat que amb aquest acte es vol donar «ànims» a les persones que passen per «un moment difícil». El conseller d’Empresa i Ocupació, Felip Puig, ha celebrat la col·laboració del Gremi en aquesta iniciativa solidària que contribueix a la «cohesió social». Càritas distribuirà els pans a través del programa de distribució solidària d’aliments (DISA) promogut per les parròquies l’Arxiprestat de Trinitat-Roquetes.

Concretament, el Gremi de Flequers ha lliurat 200 pans de pagès i 50 pans de Sant Jordi, juntament amb un centenar d’ampolles d’oli que ha aportat la Cooperativa d’Oli de Baró de Maials. Els aliments es repartiran a través del programa DISA des del districte de Nou Barris a famílies de vuit parròquies de la ciutat.

La representant dels voluntaris de Càritas, Il·luminada Rodríguez, ha assenyalat que l’objectiu del programa és «arribar al màxim de gent possible» i repartir els aliments amb «dignitat» a la famílies necessitades de l’Arxiprestat de Trinitat-Roquetes. Rodríguez ha explicat que el pa es repartirà aquest mateix dilluns entre les parròquies.

25è aniversari del pa de Sant Jordi

[Img #6331]La iniciativa solidària s’emmarca en la celebració del 25è aniversari del pa de Sant Jordi, que ha endegat aquest dilluns el Gremi de Flequers de Barcelona. Els flequers oferiran degustacions gratuïtes del pa a les sortides dels teatres Victòria i Poliorama per promoure la venda del producte i identificar-lo amb la diada de Sant Jordi.

«Per Sant Jordi, la rosa, el llibre i el pa», ha reclamat Vilamala per mostrar la voluntat dels flequers d’introduir el consum d’aquest pa com una tradició més d’aquesta festivitat. El pa de Sant Jordi va ser creat el 1988 pel mestre flequer Eduard Crespo i s’elabora artesanalment a partir de pastes de sobrassada, nous i formatge que formen el dibuix de la Senyera.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*