Inici Reportatges El Museu del Traginer, un tresor en perill

El Museu del Traginer, un tresor en perill

COMPARTIR

[swf object]La plataforma Salvem el Museu del Traginer organitza un bar solidari durant el Rec.06, una experiència que ja s’havia realitzat durant l’anterior edició. Per la Festa Major d’Igualada es van organitzar visites gratuïtes per donar-lo a conèixer.

El Museu del Traginer d’Igualada passa per una situació econòmica delicada i per aquest motiu els seus propietaris van iniciar una campanya per donar-lo a conèixer i [Img #2205]buscar fons perquè no s’hagi de tancar. El seu director, Xavier Ros, ha explicat que degut als problemes econòmics «i al fet que la família no podíem abocar-hi més diners ens veiem abocats a vendre algunes peces del museu, cosa que ens va espantar».

Més de 5.000 peces relacionades amb l’ofici del traginer com ara carruatges, selles o guarniments de cavalls descansen en les tres plantes del Museu del Traginer d’Igualada que va obrir al públic l’any 2005. Els seus propietaris, la família Ros, van crear una fundació l’any 1993 per poder-lo gestionar. Durant aquests set anys han visitat el museu més de 30.000 persones però el seu director, Xavier Ros, ha alertat que els darrers dos anys la davallada de visitants ha estat molt important. Mentre que l’any 2007 hi va haver 9.000 visitants, el 2011 s’ha quedat en 3.500.

«Durant els primers quatre anys el museu va comptar amb una persona que se n’encarregava i feia de guia però avui dia, malauradament, com que no disposem de recursos econòmics no tenim a ningú i totes les tasques les fem la família». Així s’expressa Xavier Ros quan parla dels problemes amb què es troben des de la direcció del museu per poder-lo tirar endavant. A més, en tractar-se d’un ens privat «no podem accedir a gaires ajuts ni subvencions», ha lamentat Ros.

La resposta positiva del primer bar solidari al Rec.05 ha animat la família Ros i la plataforma Salvem el Museu del Traginer a continuar amb aquestes accions per tal que aquest tresor continuï a l’abast del públic.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*