Inici General El Museu de la Pell acull una exposició de gravats de la...

El Museu de la Pell acull una exposició de gravats de la col·lecció de Daniel Giralt-Miracle

COMPARTIR

[Img #32559]El Museu de la Pell d’Igualada i Comarcal de l’Anoia inaugura, el proper divendres, 14 d’octubre, una exposició amb una selecció dels gravats que el crític d’art Daniel Giralt-Miracle ha reunit al llarg de la seva vida. Picasso, Miró, Chillida, Saura, Tàpies, Plensa, Clavé, Subirachs, Ponç, Brossa o Perejaume són alguns dels artistes que s’hi podran veure fins al 4 de desembre.

 

Diu Giralt-Miracle que tots els gravats de la seva col·lecció estan lligats a un moment de la seva vida i posen de manifest un afecte personal o estètic per cadascun dels artistes que hi són representats. Això la fa una col•lecció necessàriament eclèctica, amb nombrosos autors catalans, peninsulars i internacionals, entre els quals figures molt rellevants en el relat del gravat del segle XX.

 

Va ser el mateix Giralt-Miracle qui, en la seva visita al Museu de la Pell en la darrera edició del certamen fotogràfic FineArt, va suggerir organitzar l’exhibició de part de la col•lecció a la sala d’exposicions temporals. Tot el conjunt consta d’uns dos-cents gravats, que es troben dipositats al Museu de Valls i, tant el seu director, Jordi París, com Daniel Giralt-Miracle, han ofert total llibertat perquè Igualada en fes la selecció.

 

El visitant veurà gravats, doncs, d’artistes tan rellevants com Picasso, Miró, Chillida, Saura, Tàpies, Plensa, Clavé, Palazuelo, Cuevas, Miralda, Christo, Motherwell, Vostell o Zao Wou-ki. Seixanta-dues obres de cinquanta-set artistes, acompanyades d’unes notes de Giralt-Miracle que comenten la relació personal i intransferible amb tots aquests creadors. Precisament serà ell mateix qui, en una data encara per concretar, explicarà l’exposició en una visita oberta a tothom. A més, s’han programat visites i tallers per a escolars, per apropar-los l’obra d’aquests artistes i entendre el procés del gravat des de la pràctica.

 

L’exposició, organitzada per l’Ajuntament d’Igualada i el Museu de la Pell, conjuntament amb el Museu de Valls i la col·[Img #32559]laboració de Daniel Giralt-Miracle, es pot visitar amb entrada gratuïta de dimarts a divendres de 10 a 14h, també les tardes de dijous i divendres de 16 a 20h i els dissabtes, diumenges i festius d’11 a 14h.

 

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*