Inici Teatre El millor teatre amateur de l’Anoia es donarà cita al Teatre de...

El millor teatre amateur de l’Anoia es donarà cita al Teatre de l’Aurora

COMPARTIR

El millor teatre d’aficionats de la comarca serà el protagonista d’aquest mes de juny al Teatre de l’Aurora. Després de l’èxit assolit en la primera edició celebrada l’any passat, la sala independent igualadina serà l’escenari d’un nou Cicle de Teatre Amateur, que del 8 de juny al 7 de juliol portarà a l’escenari les propostes del Grup de Teatre La Barraca de Copons, de la Cia. La Brillante de Castellolí, del Grup Teatral de Capellades i de la companyia Caràcters Teatre d’Igualada. Aquesta iniciativa, impulsada des del Teatre de l’Aurora, ha propiciat la creació d’una “roda” de teatre d’aficionats de l’Anoia, que entre d’altres objectius, durà a terme una programació estable de teatre amateur en diversos municipis anoiencs.

[Img #7631]En la presentació de la segona edició del Cicle de Teatre Amateur de l’Anoia, Òscar Balcells, director del Teatre de l’Aurora, ha remarcat “la satisfacció del Teatre de l’Aurora de repetir, per segon any consecutiu, un cicle que vam iniciar l’any passat amb l’objectiu de recuperar un certament de teatre amateur que ja s’havia fet fa anys aquí a l’Aurora per acollir els grups de teatre amateur de la comarca, que n’hi ha molts i que estan fent molta feina i a més molt bona. Amb aquest cicle també volem donar l’oportunitat als espectadors d’Igualada i de la comarca, de poder veure el treball que fan aquests grups al llarg de l’any”. L’experiència de la primera edició del Cicle de Teatre Amateur celebrada l’any passat “va ser molt positiva per a les companyies participants que van poder presentar els seus treballs en un entorn professional i per l’excel·lent acollida de públic. Per aquest motiu, havíem de repetir-lo. Enguany tenim quatre noves companyies, amb propostes molt variades i de molta qualitat”, ha assenyalat Balcells.

El Grup de Teatre La Barraca, de Copons, serà l’encarregat d’obrir el Cicle de Teatre Amateur el 8 i 9 de juny, i ho farà amb la cèlebre comèdia La jaula de las locas. Jaume Closa, un dels components de la companyia coponenca, ha explicat que es tracta “d’una comèdia amb números musicals coneguda per tothom, ja que ha estat portada al cinema i representada arreu i que hem adaptat al nostres context actual”. La jaula de las locas mostra com una parella homosexual de sobte es veu amenaçada quan el fill anuncia el seu matrimoni i l’arribada dels sogres conservadors, i decideixen camuflar el seu estil de vida. Una comèdia divertida amb uns personatges esbojarrats i excèntrics. Basada en l’obra de teatre de Jean Poiret La jaula de las locas, és un dels musicals amb més èxit de la història, una divertidíssima i tendra història sobre la família, l’amor incondicional i, especialment, sobre la necessitat d’acceptar en realitat qui som.

La segona proposta del cicle arribarà de la mà de la Companyia de teatre La Brillante, de Castellolí, que presentarà Pel davant i pel darrera el 15 i 16 de juny. Es tracta d’una de les comèdies més populars i representades de la història. Dues comèdies en una, teatre dins el teatre, ja que veurem com pel davant una companyia escenifica el vodevil Ya no se donde tengo la sardina, mentre pel darrera se succeeixen un munt de despropòsits. Joan Miquel, actor i director de l’obra, ha explicat que “hem invertit dos anys en aquesta obra, amb un treball molt important d’actors i d’escenografia. És una comèdia molt intensa i esperem que el públic rigui i s’ho passi tan bé com nosaltres”.

El cicle es reprendrà el 29 i 30 de juny amb el Grup Teatral de Capellades, que presentarà Cervells en la fosca, de Juli Manel Pou i Vilabella. El grup capelladí, amb prop de 40 anys de trajectòria, ha recuperat aquesta obra que ja va posar en escena fa 25 anys. Tal i com explica Josep Maria Masoni, un dels actors del grup, “l’acció se situa en un manicomi, i tot i que els mètodes en aquests centres potser han canviat en 25 anys, hi ha moltes coses de la nostra societat que no ho han fet”.

La segona edició del Cicle de Teatre Amateur de l’Anoia es clourà el 6 i 7 de juliol amb Caràcters de Txèchov, a càrrec de la jove companyia igualadina Caràcters Teatre. Després d’uns intens treball de recerca sobre la vida i l’obra d’Anton Txèkhov, i tan sols amb un any de trajectòria, aquesta companyia ha posat en escena “una obra basada en contes de l’escriptor rus, contes que parlen sobre els diferents caràcters. L’obra i la vida de Txèkhov ens han fascinat” ha explicat una de les tres components de la companyia, Maria Roca, que també ha volgut destacar la composició musical realitzada expressament per a l’obra, a càrrec d’Adrià Garcia.

El Cicle de Teatre Amateur de l’Anoia impulsa la Roda de teatre amateur a la comarca

[Img #7632]La celebració del Cicle de Teatre Amateur de l’Anoia ha servit d’impuls per a la creació d’una Roda de Teatre Amateur a la nostra comarca que, entre d’altres objectius, oferirà una programació estable i regular de teatre d’aficionats en diversos municipis anoiencs. Tal i com explica Joan Miquel, el seu coordinador, “la continuïtat del cicle ha donat com a fruit aquesta roda, ja que les companyies amateurs ens hem pogut conèixer, compartir experiències i recursos, establir lligams trencant la inèrcia de les companyies amateurs, que normalment treballen de manera independent”. La “roda” permetrà, segons Joan Miquel, “que diverses sales de pobles de la comarca que sovint estan desocupades tinguin més vida, que les companyies amateurs de l’Anoia puguin fer actuacions d’una manera regular i fora dels seus pobles i que el públic de la comarca pugui conèixer i gaudir d’aquests treballs”. Miquel ha agraït el suport del Teatre de l’Aurora ”que ha posat la primera pedra i els grups estem construint la casa”.

El proper 13 de juliol aixecarà el teló la primera programació estable de la Roda, que portarà els treballs de les companyies Grup de Teatre La Barraca de Copons, Cia. La Brillante de Castellolí, Grup Teatral de Capellades, companyia Caràcters Teatre d’Igualada, Catalan Dream de l’Alzinar de Masquefa, Grup de Teatre Ballestea de Piera, Grup de Teatre de Montbui i Quadrat Màgic d’Igualada, a set municipis de la comarca: Castellolí, Piera, Copons, Masquefa, La Llacuna, Capellades i Òdena.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*