Inici Festes El mercat de les espècies i artesania torna a Argençola

El mercat de les espècies i artesania torna a Argençola

COMPARTIR

[Img #7892]El Trill, Associació cultural del terme d’Argençola torna a organitzar el Mercat de les Espècies, Productes i Artesania, que enguany arriba a la 3ra.edició. La data escollida és el dissabte 15 de juny.

El poble es tornarà a omplir d’activitats i parades, d’olors i colors lligats a les espècies, a les herbes, als productes alimentaris ecològics i de proximitat i a l’artesania. El Mercat vol rememorar per un dia, aquells altres mercats que des de molt antic es feien a les viles de la Catalunya Central per fer arribar als seus habitants allò que ells no produïen i sobre tot els condiments: element imprescindible per transformar un simple aliment en una font de plaer pels sentits.

El dia escollit un dissabte i la proximitat de la data al solstici d’estiu, quan els dies són més llargs, ha permès als organitzadors preparar un programa carregat d’activitats des de primera hora del matí fins al vespre.

El Mercat s’obrirà a les 10 del matí i es tancarà a les del 10 de vespre.
[Img #7893]
Entre les activitats preparades destaquen:
•    La ja tradicional sortida de reconeixement d’herbes remeieres amb l’Astrid van Ginkel que començarà a les 9 del matí i enguany es farà a Rocamora (Argençola), una vall amb caràcter propi. El preu de la sortida és de 5 euros.
•    A les 11 del matí a l’Ajuntament s’obrirà l’exposició “Les espècies del Llibre de Sent Soví” inspirada en el llibre de cuina més antic escrit en català.
•    També a les 11 del matí començarà el 3er Concurs de Sals Condimentades. En aquesta edició el jurat estarà format per Ada Parellada (xef del Restaurant Semproniana), Miguel Ángel Roque (blocaire de la Revista Cuina), Marta i Jordi Poch (de La Fonda del Saumell de Vallbona d’Anoia), Carles Alcobe (cuiner de Mas dels Vivencs de La Pobla de Claramunt) i Carmen Alcaraz del Blanco (de Cultura Gastro).

•    Durant tot el dia es podrà participar als següents tallers (preu 5 euros per taller)
o    Taller de flors premsades a càrrec de M. dels Àngels Solà Costa, a 2/4 de 12 del migdia.
o    Taller de decoració de mobles amb temes vegetals a càrrec de Patricia Lomax, a 2/4 de 5 de la tarda.
o    Taller de cuina amb espècies a càrrec de Montse Parada, a les 7 de la tarda.
o    Taller d’elaboració de ratafia a càrrec de Sílvia Escura i M. Àngels Solé, a les 8 del vespre.
•    A les 6 de la tarda, a l’Església de Sant Llorenç, Fra Valentí Serra de Manresa farà una xerrada al voltant de les “Tradicions culinàries pairals i monàstiques”.
•    La música tindrà un lloc destacat de la mà, durant el dia dels joves “Nonsense sheeps” i a partir de les 9 del vespre, per tancar el Mercat amb “Els amants de Lulu”.
•    A l’hora de dinar hi haurà paella d’espelta i blat egipci, postres i beguda per 6 euros. Els cereals són ecològics i conreats a Argençola mateix pel Josep Mestre.

Per informació més detallada de tot el podreu trobar al Mercat podeu consultar la web del Trill.

Tornen els tallers per aprendre a fer pa

[Img #7894]Els dos tallers bàsics que El Trill, Associació cultural del terme d’Argençola va fer el passat mes de març, van tenim molt bona acollida; les places es van omplir de seguida i van quedar curtes per encabir a tots els que hi van voler participar. Des de llavors molta gent s’ha posat en contacte amb l’entitat interessant-se pels tallers i per aprendre a fer pa.

Això els ha animat a organitzar dos nous tallers pel proper diumenge dia 9 de juny, a l’Ajuntament d’Argençola.

El taller del matí de 10 a 2, tornarà a ser un taller bàsic d’iniciació a l’elaboració de pa artesà.

El taller de la tarda de 4 a 8 serà un monogràfic de pans catalans: pa de pagès, llonguets i coques.

El preu és de 25 euros per taller i les places són limitades.

Per a més informació i inscripcions es pot consultar la web de l’entitat.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*