Inici Societat El Manifest pel Montserratí vol seguir els passos del Moianès i inclou...

El Manifest pel Montserratí vol seguir els passos del Moianès i inclou El Bruc i Castellolí

COMPARTIR

La recent creació de la comarca del Moianès ha obert la porta d’esperança a d’altres regions catalanes que també aspiren a seguir uns mateixos passos que cap territori concloïa amb èxit des del 1988. Els seus veïns del Lluçanès són els qui disposen de més probabilitats de ser els següents per erigir-se en comarca, mentre que en d’altres zones, com el Montserratí, és encara un fet relativament incipient però futurible.

 

 

[Img #22023]És per això que des del portal web www.montserrati.cat s’acaba d’impulsar un manifest per tal que el màxim nombre d’agents socials, polítics i institucionals de la regió hi donin suport i, després dels passos corresponents, poder constituir-se com a nova comarca i afavorir així “la cohesió i integració dels pobles de Montserrat”.

 

 

Els Hostalets, opcionals

El manifest inclou catorze municipis com els components d’un Montserratí oficial, entre els quals n’hi ha dos de l’Anoia: El Bruc i Castellolí. A més, també obre la porta a una hipotètica adhesió dels Hostalets de Pierola.

 

 

L’Informe Roca ‘prenia’ quatre municipis anoiencs

La creació d’una comarca amb les poblacions del voltant de Montserrat ha estat sobre la taula en diverses ocasions. Una dels recents amb més pes fou l’Informe sobre la revisió del model d’organització territorial de Catalunya de l’any 2000, conegut com l’Informe Roca. 

 

 

Aquesta proposta, a diferència del manifest actual, no incloïa Castellolí i sí Masquefa i Piera. A més, també hi era El Bruc i els ara opcionals Hostalets de Pierola.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*