El restaurant Sesoliveres, del grup Jardí d’Igualada, emprèn una nova etapa a partir del dijous 5 de març de 2015. La sala El Kubb, un dels dos espais de Sesoliveres, obrirà cada dia al migdia, de dilluns a divendres, oferint un menú amb plats cuinats amb productes de la comarca.
És el primer restaurant a Igualada que aposta per la filosofia de la cuina de proximitat, coneguda també com a Km0. Es tracta de cuinar bàsicament amb productes locals i de qualitat. Aliments rics en vitamines i minerals, que han madurat de forma natural i no en cambres frigorífiques, i que procedeixen d’un circuit de comercialització curt, on no hi ha un excés d’intermediaris.
En aquesta línia, Sesoliveres treballa amb productors principalment de l’Anoia, o de zones el màxim de properes a la comarca. Així, en el menú es pot degustar una amanida d’escarola de l’hort d’en Guim Llacuna, d’Igualada; un conill rostit natural d’Euroconills, de Calaf; o un bon mató regat amb mel de Mas Buret, de Santa Margarida de Montbui; entre altres plats. Tot maridat també amb vins i caves de proximitat, com per exemple els de la bodega Can Feixes, de Cabrera d’Anoia.
La cuina propera aporta un gran benefici per l’entorn, perquè ajuda a dinamitzar l’economia del territori, i també ajuda a minimitzar els desplaçaments, reduint les emissions de CO2 i els costos de gasolina. Un altre valor afegit és que els consumidors mengen productes de temporada. És a dir, els plats s’elaboren amb els aliments propis de cada època de l’any, el què en aquell moment ens dóna la natura. Així, en aquest inici de temporada, a la carta no hi falten verdures com la carbassa, els porros, les carxofes, o les col-i-flors; i la fruita com la taronja o la pera. Tot traduït amb plats com ‘escudella de carbassa amb arròs i fideus’, ‘trinxat de col i patata amb botifarra negra i cansalada cruixent’, o ‘bacallà confitat amb poma i col-i-flor’.
El menú s’elabora íntegrament a la cuina de Sesoliveres, s’ofereix els migdies de dilluns a divendres, i té un preu de 15 euros.
Compra de productes al mateix restaurant
Una altra de les novetats és la possibilitat de comprar al mateix restaurant alguns dels productes frescos que s’han degustat durant l’àpat. Una manera de gaudir a casa dels aliments que dóna el nostre territori.
Productors
Verdures: Guim Llacuna, d’Igualada / Cal Serralet, de Sant Martí de Tous
Mel: Mas Buret, de Santa Margarida de Montbui
Fruits secs: Tousec, de Sant Martí de Tous / Roset, d’Igualada
Ous: Clarassó, d’Igualada
Pesca salada: Filomena, d’Igualada
Oli: Saba, d’Igualada / El setrill, d’Igualada
Pa: Jaume Vicenç, d’Igualada
Formatges i làctics: La tossa, d’Igualada
Cargols: Cal Jep, de Castellfollit del Boix
Conills: Euroconills, de Calaf
Porc i elaborats: Ibáñez, d’Igualada
Un espai que es transforma a mida de cada client
Grup Jardí té una llarga trajectòria en el sector de la restauració iniciada amb el restaurant El Jardí, a la Rambla Sant Isidre d’Igualada. La bona cuina, tant en creació com en qualitat, va fer créixer el grup traslladant-se a la finca de Sesoliveres.
Un espai modern i actual, amb un toc romàntic, situat al peu de l’ermita de St. Jaume de Sesoliveres d’Igualada. Disposa de la sala gran i la sala El Kubb, ambdos espais per a acollir esdeveniments diversos.
El Kubb és una sala buida que es transforma a mida de cada client, i que al llarg de l’any és escenari de casaments chill out, casaments íntims, trobades d’amics, reunions d’empresa, presentacions, tallers… i ara també és restaurant diari amb una carta gastronòmica elaborada amb productes de proximitat i de temporada.