Inici Llibres «El joc de Sade» de Miquel Esteve

«El joc de Sade» de Miquel Esteve

COMPARTIR

[Img #3946]La saga ‘Grey’ ha posat les bases per anar consolidant un gènere de certa ‘escalfor’. D’ençà la publicació de la trilogia ‘pseudo-eròtic-pornogràfic’ creat per l’escriptora E.L. James tot un ampli repertori de propostes de lectura. D’entre totes aquestes novetats editorials i trencant aquesta línia marcada per escriptores amb el propòsit de llençar sobre els llençols de la sensualitat a milers, per no dir milions, de lectores que han descobert aquest fet argumental, volem destacar un revulsiu dins d’aquest registre amb ‘El joc de Sade’, original de Miquel Esteve, nascut a la Ribera de l’Ebre. Una barreja de novel.la eròtica, thriller i novel.la negra. El plat és ben servit i a la taula per a la seva literària degustació.

ARGUMENT

Jericó, un empresari en procés de fallida econòmica i amb un matrimoni que s’esfondra, li demana al cambrer del pub que sol freqüentar a les tardes la direcció d’un local amb un ambienti diferent, a la recerca de noves emocions que l’ajudin a oblidar el seu drama vital. El cambrer li  proporciona una targeta amb un nom: ‘Donatien’, un telèfon i una contrasenya: ‘Els infortunis de la virtut’.

L’empresari contacta i va a la direcció del barri Antic de Barcelona que figura a la targeta, i que resulta ser un local clandestí. Des d’aquella mateixa nit és veurà immers en un joc sàdic, en una orgia instituïda com un culte subterrani en què les pràctiques amatòries extremes pretenen perpetuar l’esperit llibertí del Marquès de Sade.

Jericó descobrirà durant el joc que, des que va començar la seva idíl•lica relació amb la riquesa i el poder, ha estat víctima d’una sèrie de manipulacions que l’han lligat a un passat del qual intentarà ara alliberar, despullant davant seu mateix i el seu destí.

L’AUTOR

Miquel Esteve (Móra la Nova, 1969), és economista especialitzat en Matemàtica Financera i Actuarial, va abandonar sobtadament la seva faceta d’executiu financer per traslladar-se al camp, on actualment compagina la seva tasca d’escriptor amb l’elaboració i comercialització d’oli d’oliva verge extra i la producció de fruita dolça. També és col.laborador de diversos espais radiofònics per parlar de llibres i literatura.

‘El joc de Sade’ (Ediciones B, 2013) és la seva quarta novel.la. Altres títols de las seva bibliografia són: ‘Heydrich i les agents del Saló Kitty’, guardonada amb el XXVè Premi de Narrativa Ribera d’Ebre, ‘El Baphomet i la taula esmeragda’, obra reconeguda amb el XXè Premi de Narrativa Vila d’Ascò, i finalment ‘Llinatge’. Obres publicades des del 2008 al 2010 respectivament, per l’editorial Cossetània Edicions.

La seva agent literària, Sandra Bruna, explica en el seu post al bloc de la seva agència que l’obra EL JOC DE SADE , publicat per Edicions B en castellà i català, que podem trobar aquesta setmana ja en llibreries: ‘…estem segurs que pot ser un dels més venuts’. Bruna  també afegeix que: ‘Miquel Esteve, autor de l’obra, ens submergeix en una fantasia desenfrenada on sexe, misteri, infidelitat, amor, traïció, poder i ànsies d’una segona oportunitat assoten als personatges que es veuran atrapats en un joc malèvol que t’enganxarà des de la primera pàgina. Una novel • la de la Barcelona més fosca, sensual, que molts desconeixem i que aquí es destapa a través d’un personatge entranyable que ens captivarà. Una novel • la que arriba en el millor moment, i amb un autor, que estic segura que mereix l’èxit per qualitat literària, i humana’.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*