Inici Llibres ‘El joc de Ripper’, estrena d’Isabel Allende a la novel·la negra

‘El joc de Ripper’, estrena d’Isabel Allende a la novel·la negra

COMPARTIR

[Img #12720]Isabel Allende està considerada com l’escriptora viva de més èxit de la literatura en castellà. Aquest fet l’avala amb els seixanta milions de llibres venuts arreu del món. Les seves històries familiar i intergeneracionals, tocades per la sal del realisme màgic i modismes de l’anomenada literatura del boom, la van llançar a la fama literària de manera global amb obres com ‘La casa de los espíritus’. Establerta des de fa més d’un quart de segle a Sant Francisco, torna ara a les llibreries amb ‘El joc de Ripper’, edició en català publicada per Rosa del Vents. Es tracta d’un canvi de registre més formal que substancial.

Isabel Allende toca de ple amb la novel.la negra, amb assassinats i indagacions i, alhora, no renuncia a cap dels atributs familiars per als seus lectors. En la seva recent visita a Madrid per presentar aquesta novetat editorial, Allende va afirmar que aquesta és la seva primera incursió en el gènere de la novel.la negra, però que serà també la última. No repetirà. Va afegir també una interessant declaració, tot afirmant, segons el seu criteri que: ‘el 65% dels lectors de literatura negra són dones; sospito que en el fons totes volen matar al marit…’.

L’ARGUMENT

Tal com va predir l’astròloga més reputada de San Francisco, una onada de crims colpeja la ciutat. En la investigació sobre els assassinats l’ inspector Bob Martín rebrà l’inesperat ajut d’un grup d’internautes especialitzats en jocs de rol, Ripper.

L’AUTORA

Isabel Allende, nascuda a Lima l’any 1942 on el seu pare exercia de diplomàtic. Era neboda del president xilè Salvador Allende. Des de molt jove va treballar de periodista a la revista Paula i després a la televisió a Santiago de Xile. Més tard ja a l’exili es va dedicar completament a la seva vocació d’escriptora. Després del cop d’estat de Pinochet es va exiliar amb la seva família a Caracas, on va començar a escriure. ”La casa dels esperits” va ser la seva primera novel·la, que la va convertir en una de les escriptores clau de la narrativa llatinoamericana. El públic i la critica es van entusiasmar amb la seva obra que des de llavors s’ha traduït a nombrosos idiomes. Al 1994 va publicar ”Paula”, on parlava de la mort de la seva filla. Al 2002 va publicar el primer títol de la trilogia ”Les memòries de l’Àliga i el Jaguar” dedicada a un públic més jove. Actualment viu a Califòrnia amb el seu segon marit.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*