Inici Teatre El Grup Teatral de Capellades presenta ‘Cervells en la fosca’ a l’Aurora

El Grup Teatral de Capellades presenta ‘Cervells en la fosca’ a l’Aurora

COMPARTIR

[Img #8310]El Cicle de Teatre Amateur de l’Anoia es reprèn aquest cap de setmana al Teatre de l’Aurora amb la posada en escena de Cervells en la fosca, de Juli Manel Pou i Vilabella, a càrrec del Grup Teatral de Capellades.

L’acció de Cervells en la fosca se situa en un centre de salut mental on, tal com explica en Pep Vallès, director de l’obra, “veurem dues maneres, oposades, d’educar, de fer pedagogia. L’una, retrògrada, protagonitzada per un doctor especialista en sistemes [Img #8311]arcaics; l’altra, moderna, duta a terme per metges joves, que volen aplicar unes tècniques més avançades. Es crearan controvèrsies, que afectaran als pacients, que són els que acaben patint-ho ja que el doctor retrògrada no els deixarà avançar”.

Cervells en la fosca, escrita el 1982 per Juli Manel Pou i Vilabella ens mostra una galeria de personatges reclosos en un manicomi, ens mostra la seva humanitat, les seves relacions, les seves experiències amb els professionals del centre. L’obra “traspua bonhomia, tendresa, estimació, innocència… Pensem que moltes d’aquestes persones que es troben en aquests centres són com nosaltres. L’únic que ens diferencia és que nosaltres som lliures, a fora. I [Img #8312]sovint, la gent té raó quan diuen que n’hi ha més a fora que a dins” assenyala el seu director, qui afegeix que “els espectadors es podran veure reflectits en algun personatge, en algun tret d’algun personatge. És una obra emocionant que fa pensar”.

El Grup Teatral de Capellades, que enguany celebra el seu 35è aniversari, ja va posar en escena aquest text ara fa 22 anys, també sota la direcció de Pep Vallès. “Curiosament, alguns dels actors que la interpreten actualment són [Img #8313]fills dels que la van estrenar fa 22 anys” explica Vallès, remarcant que “ha estat aquest jovent qui ha motivat que recuperem aquest text, ja que volien una obra en què es poguessin identificar, són papers histriònics però que s’han fet molt seus”.

El treball de direcció d’actors ha estat, en una obra que tracta una temàtica tan delicada, llarg i intens. “L’hem treballat amb molt de respecte. L’hem estat treballant durant dos anys i hem viscut moment s molt intensos, ja que té una càrrega emotiva molt forta.. Durant aquest temps els actors han tret tota l’emoció que tenien a dins. Al públic li arribarà això, segur” afirma Pep Vallès.

Cervells en la fosca és interpretada per Josep M. Masoni, Quico Torres, Marcel Riba, Oriol Castells, Marta Blasco, Biel Castells, Joan Sala, Maria Delgado, Xavi Gómez, Mireia Vallès, Roger Castells, Jordina Font, Carme Llopart, Elena Riba, Montse Via i Núria Vinyals. En l’apartat tècnic hi participen Josep Jiménez (control de so), Joan Carles Merino (control de llums), Jordi Blasco (imatges), Tramoia Grup Teatral (escenografia), Pere Via (vestuari), M. Pilar Alert (regidoria de vestuari) i Montse Garcia (regidora).

Funcions

Les representacions de Cervells en la fosca es faran el dissabte 29 a les 22 h. i el diumenge 30 de juny a les 19 h. Les entrades (10 € i 8 € amb els descomptes habituals) es poden adquirir de manera anticipada per Internet a la web del Teatre de l’Aurora i també a la taquilla del teatre (a la plaça de Cal Font) una hora abans de cada funció. També es poden reservar prèviament trucant al 93 805 00 75 exclusivament els dimecres i els dijous de 18 a 20 h. Més informació a www.teatreaurora.cat.

Més propostes del Cicle de Teatre Amateur de l’Anoia

Després de les funcions de Cervells en la fosca, a càrrec del Grup Teatral de Capellades, arriba el torn a la nova companyia Caràcters Teatre, que presentaran Caràcters de Txèkhov el 6 i 7 de juliol. El Cicle de Teatre Amateur de l’Anoia es clourà el 13 i 14 de juliol amb la posada en escena de la comèdia Pel davant i pel darrera, de la companyia La brillante, de Castellolí.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*