Inici Música El grup de música barroca Musick Fyne clourà dissabte les Joventuts Musicals...

El grup de música barroca Musick Fyne clourà dissabte les Joventuts Musicals d’Igualada

COMPARTIR

Dissabte es tanca el I Cicle de Tardor de Joventuts Musicals d’Igualada amb el concert de Musick Fyne. Serà a les 7 del vespre a l’església del Roser, i les entrades estaran disponibles al preu de 9€ (reduïda 7€).

Musick Fyne és un quartet -soprano, flauta de bec, violoncel i clavicèmbal- dedicat a la música de cambra del període Barroc. En aquest concert ens oferiran una sel·lecció de cantates originals per a flauta de bec, soprano i baix continu de compositors tan reconeguts com G.F.Händel, A.Scarlatti i G.P.Telemann. Aquesta formació instrumental, que ens pot semblar poc habitual en els nostres dies, tenia un gran èxit en les sales de concert dels segles XVII i XVIII. Una veu i un instrument solista compartien protagonisme en les melodies, mentre el baix continu les acompanyava tot fent el baix i les harmonies. Els instruments més típics de la textura de baix continu són els que ha triat Musick Fyne: violoncel i clavicèmbal.

Per completar el concert, sentirem quatre obres per a un solista i baix continu, en què els músics s’aniran alternant per tocar obres de M.Marais, G.P.Telemann, J.B.Barrière i H.Purcell.
Musick Fyne està format per la igualadina Nuska Corrià (flauta de bec), Gorka Gómez (clavicèmbal) Guillermo Turina (violoncel) i Fernanda Sánchez (soprano). Els tres primers es van conèixer al Conservatorio Superior de Música de Aragón (Saragossa), on van estudiar el grau superior dels seus respectius instruments, i es van retrobar a l’Escola Superior de Música de Catalunya, on cursen estudis del màster d’interpretació de música antiga. La inquietud per treballar el repertori amb veu els va portar a afegir Fernanda Sánchez, també companya del màster, a la formació.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*