Inici Teatre “El gat amb botes”, proposta de Xarxa Igualada per diumenge

“El gat amb botes”, proposta de Xarxa Igualada per diumenge

COMPARTIR

[Img #4176]Aquest diumenge, dia 3 de febrer, a les 12:15, al Teatre Municipal l’Ateneu la companyia Campi qui Pugui presentarà l’espectacle El gat amb botes una comèdia musical i de titelles basada en el conte de Perrault. Les entrades tenen un preu de 5 € i de 4 € per als socis de la Xarxa; es poden comprar el dissabte de 7 a 8 del vespre i una hora abans de l’inici de l’espectacle al vestíbul de l’Ateneu Igualadí.

La companyia Campi qui Pugui neix l’any 2007 gràcies a la unió d’actors i músics professionals de diverses companyies. Aprofitant l’experiència que tenen en diferents grups i estils, decideixen crear els seus propis espectacles. A partir d’aquest moment, es posen a treballar per oferir un ampli ventall de possibilitats en tot tipus de disciplines artístiques, didàctiques i musicals. Originàriament, amb espectacles de petit format que pretenien mostrar-se al públic d’una manera molt propera, i, actualment amb un ampli ventall de possibilitats, compten amb una bona trajectòria que els avala i una molt bona acollida per part del públic.

[Img #4177]L’adaptació

El gat amb botes és un conte tradicional popularitzat per Charles Perrault. La història ha vist nombroses adaptacions, fins i tot versions en dibuixos animats i un personatge que apareix a la pel·lícula Shrek.

La companyia presenta una adaptació del conte El gat amb botes que, si bé segueix en essència l’argument del conte original, introdueix algunes variacions que acosten el conte a la realitat dels petits i permeten treballar diferents valors. Tot això, acompanyat de la música en directe al so de l’acordió diatònic, les cançons i la dansa. Els actors ens aproparan a un món fantàstic de valors com l’honradesa, i faran volar la nostra imaginació. Amb el nostre gat amb botes, se sorprendran petits i grans, els petits descobriran una història nova que els aproparà a un noi que de no tenir res, passà a ser un marquès, i els grans descobriran un nou gat amb botes, aquell gat que juga amb astúcia i que aconsegueix donar un gir de 180º a la seva vida; l’astúcia, el coratge i l’amor són més poderosos que els diners.

L’adaptació del conte i el guió de l’espectacle és de Ramon Molins. La direcció, de Gretta Sisques, i la música i la lletra de les cançons de David Ordinas. Els intèrprets són Jordi Gené, Carme Plana, Oriol Esquerda, i Alguer Vendrell.

El gat amb botes

Temps era temps… Un moliner tenia tres fills. Al germà petit només li deixà en herència un gat eixerit , que digué al seu amo que l’ajudaria a fer-se ric. Només li havia de donar unes botes i confiar en ell. Vestit amb botes noves, el gat va anar al castell del rei a convidar-lo a visitar el Marquès de Carabàs, nom que es va inventar per al seu amo. El rei accedí i va muntar en la seva carrossa amb la seva filla. El gat va parlar amb els camperols dels voltants, dient-los que havien de dir que treballaven per al suposat marquès o l’Ogre se’ls menjaria. Convençuts per un gat i atemorits per l’ogre, tots deien al pas del rei que les terres pertanyien al ric Marquès de Carabàs. En arribar a un riu, el gat va llençar el seu amo a l’aigua i va començar a cridar que s’ofegava. El rei passava per allà i va ordenar als seus homes que el rescatessin i el vestissin. Impressionat per la riquesa que se suposava que tenia i per la valentia del jove, que amb l’ajuda del seu gat va vèncer l’Ogre més malvat i terrible del planeta, va donar-li la mà de la seva filla… ep! amb el consentiment de la noia, i va nomenar el gat conseller, després de fer una consulta popular a corre-cuita per veure que pensava el poble sobre el fet que un simple Moliner fos el marit de la princesa.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*