Inici Cinema El film ‘Clara Immerwahr’, guanyador del Festival Zoom d’Igualada

El film ‘Clara Immerwahr’, guanyador del Festival Zoom d’Igualada

COMPARTIR

[Img #26256]Les darreres projeccions del film guanyador de la secció oficial posen aquest diumenge (17:30 i 19:30) el punt i final a la tretzena edició del Zoom Festival, que ha lliurat els seus premis a la gala de cloenda d’aquest dissabte a la nit que ha conduit l’actriu i cantant Laura Guiteras.

 

[Img #26258]El premi a la millor pel·lícula se l’ha endut “Clara Immerwahr” (Àustria-Alemanya, 2014) del director Harald Sicheritz. Es tracta d’un film biogràfic que explica la vida de la primera dona de la Universitat de Breslau que va obtenir un doctorat. La pel·lícula mostra com Clara Immerwahr fou una dona pionera, pacifista i activista dels drets de les dones. Motius que la van portar a enfrontar-se al seu marit i a ser considerada una traïdora de la pàtria. La secció oficial ha vist incrementada en un 15% les produccions que hi optaven, per primer cop amb films de països com Austràlia. Aquesta coproducció àustro-alemanya s’ha imposat a les altres sis produccions seleccionades a competició.

La millor direcció ha estat per a Brendan Cowell, per “The Outlaw Michael Howe” (Austràlia, 2013). Es tracta d’un drama ambientat l’any 1814, on s’explica la dissolució de la colònia penal britànica Van Diemen Land. El convicte anglès Michael Howe, impulsat per la lleialtat i l’odi cap a aquells a qui va servir, juntament amb una jove aborigen, converteixen una banda de convictes i desertors desesperats en un exèrcit temible.

El premi al millor guió ha estat per Pere Riera i Care Santos per “Habitaciones cerradas” (Espanya, 2015). És una mini-sèrie de dos capítols que adapta la novel·la homònima de Care Santos, traduïda a una desena de països. És un melodrama ambientat en dues èpoques, l’actualitat i les primeres dècades del segle XX centrat en la història dels Lax, una poderosa família burgesa de Barcelona.

 

[Img #26259]El Zoom Festival estrenava enguany el premi a la millor interpretació, que ha correspost a la catalana Laia Marull per “La Xirgu” (Espanya, 2015) de Sílvia Quer. Una tvmovie d’època que mostra la difícil relació de Margarita Xirgu i els autors Federico García Lorca i Valle Inclán a través d’històries d’amor, desamor i llibertat.

 

El Jurat Oficial d’aquesta edició estava composat per la cineasta i crítica de cinema Anna Petrus, l’actor i director de teatre Pep Pla, el guionista i director de cinema i televisió Oriol Ferrer, i Toni Marín, realitzador, creatiu i productor d’audiovisuals, cinema i projectes culturals i d’entreteniment. El Jurat de la Crítica l’han conformat Cipriano Torres, Toni de la Torre i Manel de Luna.

 

Premi d’Honor i Premi Auguri Sita Murt

 

El baríton i divulgador musical Ramon Gener va recollir dijous el Premi d’Honor del Zoom per la impossibilitat de ser present a la gala d’aquest dissabte. Alba Ribas, que es va donar a conèixer al’exitosa sèrie d’Antena 3 “El barco”, ha recollit el Premi Auguri Sita Murt.

Premi del Jurat Jove

 

El Jurat Jove, presidit per l’actriu, directora i guionista Mireia Ros, i format per estudiants de l’Escola d’Art Gaspar Camps i de l’Institut Joan Mercader d’Igualada, ha atorgat el seu premi a “Peter Pan Man” (Holanda, 2015) de Michiel Ten Horn. El film narra la història d’un etern estudiant de 32 anys, en Thijs, que visita la casa de la seva germana per fer una rentadora i coneix la Lisa, la mainadera, una noia de 16 anys. Sense proposar-s’ho, la Lisa té un profund efecte sobre en Thijs, revelant una insatisfacció profundament arrelada amb el seu propi comportament passiu.

Premis del Zoom Jove

 

El Premi Zoom Jove al millor curtmetratge ha estat per a “Café para llevar” (Espanya, 2014) de Patrícia Font i produïda per Escac Films. L’Alicia camina atrafegada ultimant els preparatius del seu casament quan decideix entrar a demanar un cafè per emportar a la primera cafeteria que troba. Casualitats del destí, allí es troba inesperadament amb en Javi.

 

Per altra banda, el Premi Zoom Jove a la millor Websèrie ha estat per a “Zero” (Espanya, 2015) de David Victori, produïda per Ridley Scott i Michael Fassbender. La websèrie narra com un pare i el seu fill estan emocional i físicament separats el dia en què la Terra perd la gravetat de forma intermitent.

“El Ministerio del Tiempo”, Premi Millor Sèrie Espanyola

 

[Img #26260]El Premi a la Millor Sèrie Espanyola d’aquesta edició és per a la producció de TVE “El Ministerio del Tiempo” del director Marc Vigil, amb guió de Javier i Pablo Olivares. Concebuda per a un públic ampli i familiar, El ministerio del tiempo és una sèrie amb un fort sentit didàctic: mostra la història d’Espanya des d’Isabel la Catòlica fins a la Guerra de la Independència. Des de les negociacions sobre el retorn del Guernica fins a la picaresca de l’Espanya del Lazarillo. Dels Dalí i Lorca de la Residència d’Estudiants al jove de Lope de Vega allistat a La Armada Invencible.

Per altra banda, el Premi DO Catalunya ha estat per a “La Xirgu”, de Sílvia Quer.

II Showcase de pilots de ficció

 

El Zoom Festival inclou també la segona edició del Showcase de pilots de ficció, celebrat divendres a Barcelona. El Premi del Jurat a Millor pilot ha estat per a “Air” (DS media / Filasexta), escrit i dirigit per Carlos Martín Pazo.

El jurat ha atorgat mencions especials a “Soy Presidente”, pel talent creatiu del seu director, Christian Flores, i a “No we can’t”, escrita per Laia Alsina i dirigida per Laia Alsina i Mireia Giró, pel treball actoral i la interpretació. Finalment, el premi del públic va ser per “Mediocrity”, de Pep Feliu (Malvo Films).

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*