Inici Societat El «Fem més escola» reconeix a la comunitat educativa de Montbui

El «Fem més escola» reconeix a la comunitat educativa de Montbui

COMPARTIR

[Img #5264]Montbui va celebrar la setmana passada una nova edició del projecte educatiu “Fem Més Escola”, conjunt de propostes adreçades a acostar la ciutadania als centres educatius del municipi.

L’activitat més destacada va ser el sopar de commemoració del 10è aniversari del “Fem Més Escola”. L’acte es va celebrar dijous passat al gimnàs de l’escola Antoni Gaudí i va aplegar més de 170 persones, entre educadores, mestres, professors, personal docent i serveis, membres de les AMPA’s, representants d’estudiants i les autoritats.

Sota la conducció del periodista Jordi Cuadras, el sopar va començar amb la benvinguda a càrrec del Tinent d’Alcalde d’Educació i Esports Josep Palacios, qui va destacar en el seu discurs que “des de l’ajuntament tenim clar que defensarem una educació pública i de qualitat, i que no volem cap pas enrera. Entenem l’ educació com un pilar bàsic de l’estat de Benestar i creiem que una bona educació és garantia de persones més formades i amb més possibilitats de futur”. Palacios va afegir que “ni les retallades que imposen altres administracions, ni l’amenaça d’una nova Llei de l’Educació ens han de fer perdre de vista que l’educació és fonamental. Fem de l’any 2013 l’any de l’educació”.

Seguidament es va donar pas a la projecció d’un video que recollia les millors imatges commemoratives de les anteriors edicions del “Fem Més Escola” i que també recollia imatges sobre l’evolució dels equipaments educatius de Montbui, que van viure una gran transformació i adequació entre els anys 2002 i 2004.

Tammateix durant el sopar dues estudiants de l’Institut Montbui, Judit Balboa i Cristina Trotonda, van llegir un manifest reivindicatiu en defensa de l’educació pública de qualitat i especialment defensant l’ensenyament en català, que està amenaçat per la nova llei que propugna el ministre Wert.

[Img #5274]Un dels moments més emotius va arribar a l’hora de fer el lliurament de les plaques de reconeixement a la tasca en el món educatiu de Montbui. En primer lloc es va retre homenatge a l’equip de la Llar d’Infants L’Estel, que celebrava el seu desè aniversari. La responsable del Servei de 0 a 3 anys de l’Ajuntament de Montbui, Teresa Golanó va agrair “el suport que ens dona l’Ajuntament” i va agrair “aquest reconeixement en un moment difícil i on s’està retallant el finançament d’aquest servei per altres administracions. És bàsic que tothom confiï en les llars d’infants, fem un treball educatiu de qualitat, que després es veu quan els infants arriben a les escoles”.

Tot seguit es va homenatjar a la mestra Isabel Camarasa, que va fer classes a l’escola Montbou des de l’any 1990 i fins el curs passat. No hi va poder ser present en aquest sopar, però la directora de l’escola Montbou Fina Castelltort va recollir aquest guardó en nom seu, tot destacant que la “Isabel m’ha dit que després de 22 anys a Montbui sempre ens portarà al seu cor”.

A continuació es va destacar la tasca de la mestra Adela Guix, que hi va estar a l’escola Antoni Gaudí des de l’any 1999 i fins el curs passat. L’Adela va agrair aquest homenatge, el va dedicar als mestres de l’escola Antoni Gaudí i va assenyalar que “són molts anys, moltes hores i moltes vivències que me’n porto de Montbui compartides amb alumnes, pares i mestres”.

Seguidament es va voler homenatjar a la psicopedagoga Carmen González, que ha treballat durant els darrers vuit anys a les escoles de Montbui. Durant el lliurament del guardó, González va assenyalar que “he estat molt a gust a Montbui. Queda la feina feta i la dedicació d’aquests anys, de vegades amb recursos limitats, però sempre treballant a gust i enriquint-me personalment i professionalment”. Durant el sopar també es va homenatjar Manuela Vizcaíno, professora de religió de l’IES Montbui entre els anys 2004 a 2012.

Però sens dubte un dels moments més emotius va ser el reconeixement a títol pòstum a la mestra Olga Ribalta Montes, traspassada l’any 2012, i que durant 26 anys va ser mestre de l’escola Garcia Lorca. Es va projectar un video d’homenatge molt emotiu, lloant a la seva tasca i es va llegir un poema en la seva memòria. El vidu d’Olga Ribalta, Ramon Freixes, va agrair l’homenatge i va destacar la implicació que sempre va tenir aquesta gran mestra originària de Cervera a l’escola Garcia Lorca.  

Després d’aquests guardons, es van lliurar uns plafons amb les diferents fotografies conjuntes dels alumnes de tots els centres educatius de Montbui. Així, les directores de les llars d’infants L’Estel, Santa Anna i Montxic, de les escoles Garcia Lorca, Montbou i Antoni Gaudí i la de l’Institut Montbui van recollir aquests reculls fotogràfics on estan retratats tots els alumnes de Montbui que van a centres públics d’entre quatre mesos i 18 anys.

L’acte va finalitzar amb un discurs de l’alcalde Teo Romero, qui va recordar que “en el seu moment volíem donar a conèixer els nous equipaments educatius als ciutadans. Amb aquesta voluntat va néixer el “Fem Més Escola”. Ara ja portem 10 edicions, i penso que s’ha recorregut un camí força interessant. Des d’aquí vull fer un agraiment públic a tots els professionals de l’educació del nostre municipi”. El batlle també va voler-los donar ànims i els va emplaçar “a continuar treballant en aquest àmbit tan important com és l’educació dels ciutadans del demà”.  Romero va destacar que “en època de crisi, en època de retallades, en un moment molt difícil, l’educació és fonamental”. L’alcalde montbuienc va destacar que “malgrat que altres retallen, nosaltres seguim invertint en educació i cultura. Aquesta mateixa setmana hem ofert al Departament d’Educació uns espais del futur centre cultural polivalent Mont-Àgora per tal que puguin encabir diferents aules necessàries per a l’ampliació de l’escola Garcia Lorca i també va garantir la continuïtat de les llars d’infants municipals, amb l’aposta de l’ajuntament de continuar apostant fort per aquest servei.

El 10è “Sopar Fem Més Escola” va estar amenitzat musicalment per la jove cantant anoienca Alba Pérez, que va oferir un recital de cançons, versionant temes de Whitney Houston, Adele i Tina Turner, entre d’altres.

Esfereïdor testimoni de Nadia Ghulam, una supervivent a l’Afganistan, a Montbui

[Img #5265]Una de les activitats més destacades del programa “Fem Més Escola” va ser la xerrada que va oferir Nadia Ghulam dijous passat a l’Institut Montbui. Ghulam és coautora del llibre “El secret del meu turbant”, obra en la que narra les seves vivències personals per tal de sobreviure en un entorn personal devastador a l’Afganistan. La Nadia era una nena afgana que “amb només vuit anys vaig ser víctima d’una bomba, que em provocar greus cremades per més del 50 per cent del cos”. Com ella mateixa va explicar, “la bomba va destruir la casa que teníem, i poc després van assassinar al meu germà gran i el meu pare va embogir”. El testimoni de la Nadia va ser esfereïdor per moments. Com ella mateixa explica “si volia tenir un futur havia de fer-me passar per noi, perquè jo volia estudiar i fer coses de profit. Al meu pais la situació política canviava segons la guerra i segons qui manava a cada moment. Fent vida com a noi podia garantir-me més possibilitats de futur”. Després de nombroses intervencions, i desfigurada, en plena època de domini talibà al seu país va decidir disfressar-se d’home “per poder treballar i alimentar a la familia”. Fins l’any 2010 Ghulam va viure com un noi, moment en què l’associació Ashda la va portar fins a Barcelona per tal de sotmetre-la a una sèrie d’operacions de reconstrucció de la cara.

En acabar la xerrada Nadia Ghulam va signar nombrosos llibres de “El secret del meu turbant”, la seva obra biogràfica realitzada per la periodista Agnès Rotger. La regidora de Cultura Iolanda Acosta va presentar aquest acte, realitzat al vestíbul de l’Institut Montbui amb una cinquantena d’assistents.

Nadia Ghulam tornarà a ser a Montbui, en aquest cas oferint una xerrada als nois i noies de l’Institut Montbui, el proper 20 de març.


Contes per a grans i petits, activitat destacada al “Fem Més Escola”

[Img #5266]L’activitat “L’hora del conte” va ser un dels plats forts del 10è “Fem Més Escola”. La narradora Mònica Torra va portar diferents històries adreçades als més menuts fins a les llars d’infants de Montbui (L’Estel, Santa Anna i Montxic). Els seus contes van fer les delícies dels més menuts.

D’altra banda, la mateixa Mònica Torra va conduir a la Biblioteca de Montbui tres sessions d’un taller sobre “Com explicar contes als nostres fills”, en la qual diferents pares i mares de Montbui van poder conèixer de primera mà algunes [Img #5267]directrius per explicar històries als infants.

Altres actes del “Fem Més Escola” van ser diferents jornades de portes obertes a les escoles i l’Institut de Montbui i una visita dels infants de les llars d’infants per conèixer les escoles de Montbui. Diumenge passat les AMPA’s de les escoles van organitzar la tradicional Caminada a La Tossa de Montbui, [Img #5268]amb xocolatada inclosa.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*