Inici Cinema El darrer film de Marilyn Monroe, a l’amfiteatre de l’Estació Vella

El darrer film de Marilyn Monroe, a l’amfiteatre de l’Estació Vella

COMPARTIR

[Img #8424]Dins els actes commemoratius de L’Any del Passeig, organitzats per l’Institut Municipal de Cultura (IMC) i l’Ajuntament d’Igualada, el divendres 5 de juliol a les 22h, a l’amfiteatre de l’Estació Vella tindrà lloc la projecció de la pel·lícula Vidas rebeldes (The Misfits). El film va ser rodat l’any 1961, dirigit per John Huston i amb guió d’Arthur Miller. L’obra compta amb un repartiment estel·lar format per Clark Gable, Marilyn Monroe, Montgomery Clift, Eli Wallach, Thelma Ritter, Estelle Winwood, James Barton i Kevin McCarthy.

Cal destacar que va ser la darrera pel·lícula en la qual van participar Monroe i Gable, que van desaparèixer poc temps després d’acabar el rodatge. Es tracta d’un western crepuscular, amb cowboys perduts i amb una ballarina de night club, en un món al qual no aconsegueixen adaptar-se.

Vidas rebeldes és un film molt nostàlgic i ple de recança, fotografiat en un blanc i negre excepcional. Destaca el gran paper dramàtic que assumeix Marilyn i del qual John Huston va dir en una entrevista que “va excavar dintre de les seves pròpies experiències personals per treure a la [Img #8422]superfície quelcom únic i extraordinari. No tenia tècnica d’actuació, era tot veritat, era només ella.”

Aquest és un clàssic del cinema, poc conegut i que val la pena veure, sobretot per als admiradors de Marilyn Monroe, molt més que un sex symbol de Hollywood, una gran actriu, desaprofitada, incompresa i menystinguda. Amb aquesta projecció, l’IMC ret un petit homenatge a l’antic cinema Rex del Passeig Verdaguer. L’activitat és gratuïta.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*