Inici Societat El CRIP d’Hostalets arrenca amb un curs de 3D per a paleontòlegs

El CRIP d’Hostalets arrenca amb un curs de 3D per a paleontòlegs

COMPARTIR

[Img #7382]El Centre de Restauració i Interpretació Paleontològic dels Hostalets de Pierola (CRIP), es va posar en marxa dimarts passat amb la inauguració del curs 3D Geometrics Morphometric, el primer dels sis cursos que el CRIP desenvoluparà conjuntament amb l’empresa Transmitting Science.

Acte d’inici d’activitats

L’acte va començar per la part acadèmica amb les paraules que la directora Transmitting Science, la Dra. Soledad de Esteban, va adreçar als alumnes del curs 3D Geometrics Morphometric. Els vint alumnes del curs provenien dels Estats Units, Colòmbia, Itàlia, Índia, Korea i Alemanya. Posteriorment la Coordinadora Tècnica del CRIP, Judit Llopart, que va fer una explicació de la zona d’especial interès paleontològic dels Hostalets de Pierola i l’evolució del projecte del CRIP fins a l’actualitat, així com també les fases que manquen per desenvolupar i projectes futurs. La regidora de Cultura, Marta Casas, va posar de manifest la importància en l’àmbit mundial de la zona paleontològica dels Hostalets i la necessitat que aquesta ocupi el lloc que mereix en el panorama de la recerca científica internacional. Abans que l’alcalde dels Hostalets, Daniel Vendrell, donés la benvinguda a tots els científics internacionals assistents al curs i l’inici de les activitats, la directora Territorial de Cultura a la Catalunya Central, Maria Àngels Blasco i Rovira, va incidir en el futur que aquest projecte significa per als Hostalets, en particular, i per tot el territori, en general, i va fer públic el compromís de les institucions del nostre país amb el CRIP. L’acte va concloure amb un refrigeri per als assistents i un sopar de benvinguda al Casal Català per a tots els científics del curs.

Els cursos i activitats del CRIP

[Img #7381]El curs 3D Geometrics Morphometric, és el primer d’un conjunt de sis cursos internacionals d’especialització paleontològica. Els cursos, organitzats per l’empresa Transmitting Science tenen l’objectiu de donar a conèixer els últims avenços en la investigació paleontològica a científics, estudiants i professionals de la paleontologia. La resta de cursos seran: Quantitative Cladistics and use of TNT, History of Life, Introduction to geometric morphometrics, Geometric morphometric and philogeny i The use of philogenies in he study of macroevolution.

A més, ja estan programades un conjunt d’activitats per als propers mesos:
– Curs de la Institució Catalana d’Història Natural (ICHN): Gairebé Humans. La recerca sobre els hominoïdeus fòssils de Catalunya.
– I Simposi Internacional sobre conservació de col·leccions naturals: Que es farà a Barcelona entre els dies 18 i 20 de setembre i on també col·laboren els Museus Nacionals d’Escòcia, l’Institut Smithsonian dels EEUU, l’Escola de Conservació i Restauració de Béns Culturals de Catalunya i les empreses Transmitting Science i Escuela Taller de Restauración Paleontológica.
– Natura Viva – Natura Fòssil: Una sèrie de tallers i cursos divulgatius orientades a apropar aquesta biodiversitat que ens envolta a tots els públics amb l’objectiu de fer créixer el respecte, la comprensió i l’estima pel nostre entorn.

L’alberg en marxa

El CRIP és el projecte que posa en valor la importància del patrimoni paleontològic del nostre territori, fent difusió del mateix a estudiosos, especialistes i públic en general. El centre està format per un espai de formació en restauració de béns paleontològics, una zona dedicada a la difusió dels valors del patrimoni paleontològic i un alberg que acollirà els usuaris i visitants.
Precisament, la primera activitat de l’alberg ha estat acollir els alumnes del 1er curs internacional d’especialització paleontològica. En les properes setmanes l’empresa que gestiona l’establiment donarà a conèixer totes les activitats i accions projectades per dinamitzar l’alberg.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*