Inici Societat El Consell Comarcal de l’Anoia, Premi Compromís Democràtic

El Consell Comarcal de l’Anoia, Premi Compromís Democràtic

COMPARTIR

[Img #8117]El Consell Comarcal de l’Anoia ha guanyat el Premi Compromís Democràtic -juntament amb l’associació de persones participants Àgora- que ha concedit per primer cop el Departament de Governació i Relacions Internacionals. El Consell Comarcal de l’Anoia ha obtingut el seu guardó pel treball ‘Diagnosi del voluntariat sènior a la comarca de l’Anoia’, mentre que Àgora ha estat distingida per la seva contribució a la millora de la qualitat democràtica pel projecte ‘La Verneda-Sant Martí, una àgora de democràcia’.

La vicepresidenta del Govern, Joana Ortega, ha subratllat en el lliurament dels guardons la importància de la participació com a “clau de volta de la nostra democràcia”. Ortega ha afirmat en la seva intervenció que “participar és decidir i ningú ha de tenir por de la democràcia, por a exercir el nostre dret a decidir; participar significa que no som víctimes de la indiferència, sinó part d’un sistema que estem construint entre tots”. La vicepresidenta ha agraït en el seu discurs la tasca duta a terme pel Programa de Qualitat i Innovació Democràtica en la recerca de noves vies per enfortir la democràcia en un context on “Catalunya afronta grans reptes com ara la llei de consultes o la llei electoral catalana”.
 
El Premi Compromís Democràtic, convocat pel Programa d’Innovació i Qualitat Democràtica del Departament de Governació i Relacions Institucionals, distingeix iniciatives per capacitar i donar instruments a la ciutadania perquè se sumi a les deliberacions que l’afecten i es pugui implicar en les polítiques públiques. El guardó compta amb dues modalitats: per a projectes i accions desenvolupades per ens locals catalans i per a propostes coordinades per associacions o federacions d’associacions catalanes.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*