Inici Cinema El cineclub Ateneu reforça la seva oferta un any després del tancament...

El cineclub Ateneu reforça la seva oferta un any després del tancament del Kursal

COMPARTIR

[Img #19601]Aquest divendres es complirà un any del tancament dels cinemes Kursal d’Igualada. Un aniversari que coincideix amb l’anunci d’una programació estable de cinema per part del Cineclub Ateneu, que vol portar bon cinema una tarda de diumenge al mes al Teatre Municipal l’Ateneu.

 

El passat cap de setmana, més de 200 persones van assistir a les dues sessions que el Cineclub Ateneu ha ofert de “El amor es extraño”. Sota la superfície encalmada“El amor es extraño” -una pel·lícula fluvial com la vida mateixa–, s’hi amaga una idea terrorífica: la certesa que les conseqüències dels nostres actes tenen més a veure amb l’acatament de les normes socials que amb el compliment dels nostres desitjos més nobles. Per parlar sobre l’amor i el dolor, l’edat, la classe social o la facilitat amb què les coses que donàvem per segures se’ns escorren entre els dits, Ira Sachs no recorre a grans drames, grans trames o grans gestos. Els seus recursos són les grans emocions, subtils i alhora commovedores.

 

La comèdia i el melodrama es confonen en aquesta exposició de la felicitat trencada. Un exposició feta a base de tendresa, diàlegs molt ben escrits i una posada en escena que se centra en allò que és essencial. Una narració que ens transporta suaument al llarg de tot el metratge cap a un pla final que és, senzillament, magistral.

 

La propera sessió d’aquesta iniciativa serà el diumenge 8 de febrer.

 

Un any sense Kursal

 

[Img #19600]Els cinemes Kursal d’Igualada van tancar les seves portes el 16 de gener de 2014 per la impossibilitat de fer front al procés de digitalització de les sales. La sala igualadina, propietat de l’empresa Cia. Regional de Espectáculos S.A, va entrar en funcionament l’any 1970 i va ser vint anys després quan els propietaris van reformar l’espai per adaptar les tres sales actuals. El febrer de 2011, la direcció del Kursal ja va decidir tancar la sala de cinema Saló Rosa per la baixa afluència de públic.

 

Un any després no hi ha rastre d’activitat als antics cinemes, que fa alguns mesos s’oferien a internet amb un lloguer de 10.000 euros mensuals.

 

El mateix Cineclub commemora aquest aniversari amb una sessió especial de Pantalla Oberta. A més de la projecció del film “La vida útil” de Federico Veiroj, el crític de cinema Ramon Robert farà un recorregut per la historia del cinema a la capital de l’Anoia.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*