Inici Cinema El Cineclub Ateneu porta la “Blancanieves” de Pablo Berger

El Cineclub Ateneu porta la “Blancanieves” de Pablo Berger

COMPARTIR

[Img #3973]El Cineclub Ateneu proposa, per aquest divendres dia 25 a les 22:30 al Teatre Municipal l’Ateneu, la pel·lícula de Pablo Berger “Blancanieves”, nominada a 15 Premis Gaudí i 18 Premis Goya.

“Blancanieves”, de Pablo Berger, és una adaptació molt lliure del popular conte dels germans Grimm, ara ambientada als anys 20 al sud d’Espanya. Blancanieves és Carmen, una bella jove amb una infantesa turmentada per la seva terrible madrastra. Tot intentant fugint d’aquesta bruixa, començarà un apassionat viatge amb els seus nous amics: una troupe de nans toreros.

Sens dubte, la pel·lícula catalana (12 nominacions als Gaudí) i espanyola de l’any (18 nominacions als Goya) de l’any i, per a molts, de la dècada.

Que Pablo Berger s’hagi atrevit en el moment actual a fer una pel·lícula muda i en blanc i negre (recordem que la producció es va iniciar abans de l’estrena de l’aclamada The Artist) té molt mèrit, però que se n’hagi sortit encara en té més. I és [Img #3974]que estem davant una obra d’art, una obra mestra del cinema, personal i al mateix temps suggeridora, que respira sensibilitat i delicadesa i que està concebuda com un tot en el qual la música, la fotografia, l’atrezzo, el vestuari i tots els elements estan pensats per transportar l’espectador a un paratge d’encant i somni que s’assembla molt a la Sevilla dels anys 20 però que, en realitat, està en aquell món idíl·lic en el qual només viuen els personatges dels contes i [Img #3975]els espectadors que són capaços de deixar-se anar sense precaucions.

Una gran pel·lícula que ens descobrirà que la vida no és com als contes sinó, més aviat, com un melodrama gòtic.

[swf object]

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*