Inici Cinema El Cineclub Ateneu, Millor Cineclub de Catalunya 2014

El Cineclub Ateneu, Millor Cineclub de Catalunya 2014

COMPARTIR

[Img #25525]En el marc de la 10a Jornada del Cineclubisme Català, que es va celebrar aquest passat cap de setmana a Ribes de Freser, el dissabte al capvespre es van lliurar els Premis José María Nunes del Cineclubisme Català, atorgant a Cineclub Ateneu d’Igualada el del Millor Cineclub de Catalunya 2014.

 

El premi porta el nom d’un dels directors de cinema més propers al cineclubisme a Catalunya, José Maria Nunes. Nunes sempre va representar l’inconformisme i l’audàcia que des dels cineclubs, en aquests temps volen transmetre. Els premis intenten potenciar: una visibilitat a nivell local, comarcal i nacional dels cineclubs guanyadors (en aquesta tasca, en ocasions ombrívola i de formigueta); una sana competència entre els cineclubs que s’hi presenten augmentant així la qualitat de les seves activitats i compartint-les; i un reconeixement intern ja que els premis són atorgats per un jurat format pel cineclubisme però també pel sector i professionals del cinema català. Uns cineclubs, com el Cineclub Ateneu, que no renuncien a esforços per tal de programar i oferir una diversitat de pel·lícules per arribar al màxim de públic possible i estar presents i propers al teixit social de la ciutat amb vàries i múltiples col·laboracions. Perseguint la perseverança i l’excel·lència, tot demostrant que es pot seguir treballant des de fa anys (en concret des del 1980) adaptant-se, però, a les exigències dels nous temps.

 

Els premis es concedeixen al millor Cineclub de Catalunya (atorgat al Cineclub Ateneu), a la millor programació de cinema català (que va recaure en el Cineclub Sabadell) i al millor Cineclub Jove de menys de 10 anys (que es va emportar el Cineclub El Centre d’Arenys de Munt)

 

[Img #25526]L’acta del jurat ho reflectia així: “Per tota l’activitat continuada durant tot l’any amb una programació que demostra que realment coneixen l’esperit d’un cineclub encara que els recursos siguin limitats. I com a reconeixement a la seva passió al cinema que ha mantingut l’oferta cinematogràfica a la ciutat amb una programació diversa i atractiva per a tots els públics, el Premi a Millor Cineclub de Catalunya 2014 és pel Cineclub Ateneu d’Igualada”. El premi fou lliurat per la presidenta de l’Acadèmia del Cinema Català, Montserrat Maixench –que també fou membre del jurat-.

 

En finalitzar el lliurament del premi i les sessions formatives va cloure’s la jornada, amb la projecció del film “Un món que no és el nostre” (Alam laysa lana) de Mahdi Fleifel, que els espectadors igualadins podran gaudir aquest proper divendres dia 30 a 2/4 de 8 de la tarda a l’Ateneu.

 

Des del Cineclub Ateneu ressalten que és un premi “de tots i per a tothom” i recorden que “sense el públic, poca cosa seríem”.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*