Inici Futbol El CF Igualada depèn d’ell mateix per una salvació on hi influeixen...

El CF Igualada depèn d’ell mateix per una salvació on hi influeixen ascensos i descensos compensats

COMPARTIR

El CF Igualada arriba al moment decisiu de la temporada a Primera Catalana. Queden dues jornades i els de Ton Major depenen d’ells mateixos per aconseguir la preuada salvació.

 

[Img #22465]Aquest diumenge al camp d’un rival directe com l’EFAC Almacelles i, set dies més tard, a Les Comes contra un Viladecans que no s’hi jugarà res, són els dos encontres on els blaus han de certificar la permanència.

 

No obstant la salvació a Primera Catalana es veu influenciada pels equips catalans que baixen de Segona B i els que pugen de Tercera Divisió.

 

 

El descens del Sant Andreu afecta, ara, l’Igualada
A banda del descens dels quatre darrers classificats, la 14a plaça, que ara ocupa l’Igualada, suposa descens si la puntuació és inferior a la del 14è de l’altre grup de Primera. Ara mateix però, el Molletense té 37 punts, un menys que els anoiencs i, per tant, si acabés la lliga ara seria el conjunt vallesà qui perdria la categoria.

 

Tot i això, a hores d’ara la plaça que ocupa l’Igualada també suposaria perdre la categoria. I és que el descens del Sant Andreu de Segona B a Tercera arrossega provisionalment un equip més cap a Primera Catalana (el Manlleu) i, per extensió, un altre de Primera cap a Segona (ara mateix l’Igualada). Aquest fet però, quedaria subsanat si un dels quatre equips catalans que aquest cap de setmana començaran les eliminatòries d’ascens a Segona B (Ascó, Pobla de Mafumet, Europa o Figueres) aconsegueix l’ascens. A més, si fossin tres els equips que pugessin, implicaria que tots dos 14ns de Primera Catalana se salvessin de baixar.

 

 

En tot cas, aquesta darrera situació només es podria donar un mes després que l’Igualada finalitzés la lliga, ja que Pobla, Europa i Figueres han de superar tres eliminatòries a doble partit per pujar. En canvi, l’Ascó, gràcies a ser campió de lliga, ja seria equip de Segona B si supera el Jumilla murcià en el duel que tindran els dos propers caps de setmana (coincidint amb la darrera jornada de Primera Catalana) i, sinó, encaria li restaria l’opció d’ascendir guanyant dues eliminatòries posteriorment.

 

Conseqüències de la posició final de l’Igualada a la lliga:

13è o millor posició: Permanència a Primera Catalana.

Millor 14è dels dos grups de Primera Catalana: Se salva si com a mínim hi ha un ascens català de Tercera a Segona B; sinó hi ha cap ascens baixaria a Segona Catalana.

Pitjor 14è dels dos grups de Primera Catalana: Se salva si com a mínim hi ha tres ascensos catalans de Tercera a Segona B; sinó hi ha almenys tres ascensos baixaria a Segona Catalana.

15è o pitjor posició: Descens a Segona Catalana.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*