Inici Societat El Centre de Salut Internacional de l’Anoia ha atès més de 400...

El Centre de Salut Internacional de l’Anoia ha atès més de 400 consultes de viatgers el darrer any

COMPARTIR

Més de 400 viatgers han passat durant el darrer any pel Centre de Salut Internacional de l’Anoia, ubicat al CAP Igualada Urbà. El Centre, que va entrar en funcionament l’any 1995, ofereix informació de salut a les persones que han de viatjar a països exòtics o tropicals. També s’ocupa d’administrar les vacunes recomanades en funció del lloc de destinació. De totes les visites que ha rebut el Centre durant el darrer any 352 han estat consultes sobre salut i 57, segones dosis de vacunes.

L’activitat màxima es va registrar durant els mesos d’estiu de l’any passat, coincidint amb la temporada de vacances. Només entre juny i setembre van fer-se 167 consultes i es van administrar 18 segones dosis de vacunes. L’activitat entre setembre i maig ha estat de 185 consultes i 39 segones dosis de vacunes. En aquest període s’han tractat majoritàriament persones que havien de fer viatges de feina o bé per visitar familiars i amics. El principal país de destinació dels viatgers que s’han adreçat al Centre de Salut Internacional de l’Anoia ha estat l’Índia, seguit de Tailàndia, el Vietnam, Cambodja i l’Equador. Fora de la temporada d’estiu, l’Equador s’ha situat en tercer lloc pel que fa a la destinació dels viatgers.

El Centre de Salut Internacional de l’Anoia informa sobre les condicions de salut dels usuaris i les vacunes recomanades i prescriu la medicació preventiva de la malària. A més, dóna informació sobre la prevenció de riscos relacionats amb el viatge en temes com ara: alimentació, sol, bany, insectes, altitud, clima, etc. L’activitat del centre inclou diverses tasques assistencials i formatives: consell al viatger, primera visita, vacunació i prescripció de quimioprofilaxi, derivació de viatgers que necessiten la vacuna contra la febre groga, formació de professionals, manteniment d’informacions útils a través del web del viatger, tallers de formació, etc. Es recomana que els viatgers visitin el Centre almenys sis setmanes abans d’emprendre el viatge.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*