Inici Bàsquet El CE Escolapis venç al líder Olesa després d’una gran remuntada (64-57)

El CE Escolapis venç al líder Olesa després d’una gran remuntada (64-57)

Les júniors del CE Escolapis rebien dissabte al líder, el Nou Bàsquet Olesa en el que es preveia un partit molt complicat per les igualadines donat sobretot la diferència física i tècnica d’ambdós equips.

[Img #22078]El partit semblava començar bé per les locals, que es van avançar 6-2 al marcador. Les jugadores del Baix Llobregat tenien dificultats per trenar jugades davant les alternatives defensives de les de l’Escola Pia en els primers minuts de joc, però de seguida van trobar la fórmula per trencar-la des de la línia de 6,25. Tres triples consecutius les van posar per davant al marcador i a partir d’aquí la superioritat física sota cistella va fer la resta deixant el marcador al primer quart en 14 a 22.

Desavantatge de 18 punts

Al segon quart la tònica és va mantenir. La espectacular efectivitat des del tir de triple desmoralitzava les joves d’Igualada, que només aconseguien anotar des del tir de mitja distància i tir lliure. Fins a 6 triples van rebre en aquesta primer meitat, i a un minut del final l’avantatge visitant era de 18 punts (22 a 40). Un parcial final de 6-2 va deixar el marcador al descans en 28 a 42.

Però a l’inici del tercer quart l’Escola Pia es va arriscar i va canviar la seva defensa zonal, a un dibuix que no havien encara posat en practica en tota la temporada. I el partit va donar un gir total. El canvi va començar a donar els seus fruits, i les noies del Baix Llobregat ja no tenien lliure el tir exterior com la primera meitat. Això sumat a un espectacular encert de les Igualadines en el tir de mitja distància, molt superior a altres partits, va començar a escurçar les distàncies. La confiança de les jugadores també va augmentar, i la circulació de pilota, molt més ràpida i dinàmica va fer retallar les distàncies fins al final del tercer quart (48 a 50).

Parcial final de 14-0

Les d’Igualada iniciaven el quart quart molt confiades i van aconseguir igualar el partit en la primera jugada. (50-50). Però quan semblava que la feina més difícil estava feta, l’Olesa va reaccionar: va recuperar tres pilotes de primera línia i va tornar a posar terra pel mig (50-57). Quedaven 6 minuts i de nou les noies de l’Escola Pia van sortir decidides a recuperar l’avantatge. Una gran defensa, el control del rebot defensiu i de nou una gran efectivitat en el tir exterior van fer capgirar el marcador. Les del Baix Llobregat ja no van anotar cap més punt, i el parcial final va ser de 14-0 deixant el marcador final en 64 a 57 desfermant l’alegria de tot l’equip local per l’esforç realitzat.

Gran partit de les joves de l’Escola Pia, que van saber remuntar al líder de la categoria, i van demostrar un gran esperit de lluita sense perdre la cara al partit quan les coses estaven més complicades. Les igualadines es col·loquen en tercera posició gracies a l’average particular i depenen d’elles mateixes per acabar en aquesta posició.

El proper dissabte 09/05 derbi anoienc al Pavelló de l’Escola Pia contra la UE Capellades a les 19:30h.

CE Escolapis: Clara P. (20), Tamara C. (4), Marina P., Berta G. (4), Neus T. (15). TAMBÉ:  Laura B. (7),  Aura F. (8), Júlia B (2) i Elena L. (4).

Parcials: 14-22/28-42/48-50/64-57