Inici Bàsquet El CE Escolapis trenca la ratxa del CE Xamba B (47-36)

El CE Escolapis trenca la ratxa del CE Xamba B (47-36)

CINC INICIAL: Clara P. (7), Laura B. (4), Tamara C. (4), Berta G., Neus T. (16). TAMBÉ: Elena L. (10), Aura F. (6), Júlia B. i Marina P.

Les juniors del CE Escolapis van trencar la ratxa del CE Xamba, que portava 11 partits seguits sense perdre, amb una victòria de gran esforç per les joves igualadines.

El partit va començar molt travat. Les d’Igualada portaven el control però no trobaven espais per encistellar de forma fàcil. En canvi, immenses en defensa feien que les de Vilafranca, que fins ara eren el millor atac de la lliga, no anotessin. El resultat al minut 6 era de 2-0, que mostra la dificultat d’ambdós equips per combinar amb facilitat. A partir d’aquí però el partit es va obrir i un intercanvi de cistelles de mitja distància deixava el marcador al final del primer període en 11 a 5.

Al segon quart es va obrir el partit. Les d’Igualada, amb només 7 jugadores, van arriscar pressionant a tota pista i l’esforç va valer la pena. Moltes recuperacions de pilotes permetien sortides al contraatac, mentre que el Xamba només anotava des del tir lliure aconseguint un màxim avantatge local en 11 punts (24 a 13). Un triple sobre la botzina visitant va deixar el marcador al descans en 26 a 18.

A la represa, les locals van començar a notar el cansament de l’esforç de la primera meitat. Així, el Xamba, va canviar la seva defensa a zona i va retallar distàncies fins a 3 punts (28-25), però les joves de l’Escola Pia van demostrar molta maduresa i van saber redreçar la situació continuant pressionant a tota pista i amb moltes recuperacions de pilota. Al final del quart el resultat era de 38 a 30.

Quedava la incertesa si les d’Igualada podrien aguantar l’últim quart, però lluny d’arronsar-se i amb una gran defensa i control del rebot defensiu, es van aprofitar de la manca d’encert visitant qui a la desesperada buscava anotar de triple per retallar distàncies. Amb paciència i jugades llargues van mantenir el resultat i fins i tot el van augmentar per deixar el marcador final en 47 a 36.

Gran victòria de les joves igualadines, contra un equip que està lluitant per la primera posició de la lliga i recuperen part del terreny perdut de la derrota de la setmana anterior. El proper partit, dissabte 14 a les 18:00 a la pista d’un rival directe: el CB Sant Andreu.