Inici Societat El bloc de rebosteria «El placer de los cinco sentidos» endolceix infoanoia.cat

El bloc de rebosteria «El placer de los cinco sentidos» endolceix infoanoia.cat

COMPARTIR

[Img #3770]Infoanoia.cat incorpora avui una nova col·laboració a les seves pàgines. Es tracta del bloc de rebosteria “El placer de los cinco sentidos”, que la igualadina Ariadna Bertran elabora des de 2008 oferint receptes de tota mena de postres, amb detallades pautes d’elaboració, una cuidada fotografia, trucs i consells.

Cada setmana l’Ariadna ens portarà una nova recepta, que podreu trobar a la nostra portada o bé en una nova secció de receptes a Gent i vida.

Per conèixer una mica el bloc, els seus continguts i el seu origen parlem amb la seva impulsora, Ariadna Bertran. D’on ve la teva afició per la cuina?

La meva mare cuina plats boníssims, tant dolç com salat i des de petita sempre m’ha agradat estar a la cuina, observant, remenant…, i la majoria de les vegades ficant cullerada abans d’hora! jaja… Recordo arribar de l’escola, entrar a casa i sentir aquesta olor tan característica de la meva infància: a Brownies, torrades amb sucre i canyella…
 
I com et decideixes a crear un bloc a partir d’aquesta afició?

[Img #3773]Normalment els pastissos comprats m’entren per la vista però em deceben de gust. Valoro molt el gust «casolà» i vaig començar a fer les receptes de la meva mare, la meva àvia, a investigar per internet fins que el 2008 em vaig decidir crear un bloc. Al principi només ho vaig donar a conèixer a la meva família més directa. Bàsicament el vaig crear per ordenar i recopilar les receptes dolces que m’agradaven però a poc a poc els amics anaven tastant les meves postres i en veure que agradaven i em preguntaven per les receptes vaig decidir fer «El Placer de los Cinco Sentidos», un lloc públic per compartir aquestes receptes.

I perquè “El placer de los cinco sentidos”?

Doncs sincerament tots els noms que m’agradaven ja estaven registrats, vaig provar un munt! Al final, amb les ganes de començar a crear el bloc, no m’ho vaig pensar gaire. Se que el meu profe de màrqueting em tiraria de les orelles per això, però el cas és que va sortir el nom de «El placer de los cinco sentidos» perquè per a mi és un plaer gaudir de qualsevol menjar amb els cinc sentits!.

Potser el nom pot ser confús perquè curiosament hi ha gent que arriba al bloc buscant un altre tipus de plaer, però tot i això s’endolceixen un moment pel bloc, eh!  

El bloc és en castellà per arribar a més públic?

Si, però és només un dels motius. A mi m’és més fàcil escriure en castellà, perquè sóc mig catalana i mig peruana i tinc família i amics arreu del món. Per això crec que era la forma d’arribar a ells fàcilment.

I de què podrem gaudir els lectors d’infoanoia.cat i “El placer de los cinco sentidos” en aquesta nova secció?

Des de receptes més fàcils per qui comença fins a pastissos i galetes més elaborades per a ocasions especials. M’agradaria transmetre la meva passió per la rebosteria, donar una petita empenta i animar a tothom a perdre la por i que es llencin a provar de fer postres. La satisfacció de fer un pastís tu mateix, no té preu!. Encara que no sigui perfecte, et puc assegurar que qui ho rep ho agraeix mil vegades mes.

[Img #3771]El bloc de l’Ariadna acumula més de 100 receptes de postres des de l’inici de la seva experiència al 2008. Les que tenen més acceptació entre els seus lectors són els pastissos amb decoracions infantils i els anomenats “Topiarios”, una singular forma de presentació dels dolços a taula o com a regal. “El placer de los cinco sentidos” rep diàriament centenars de visitants des d’Espanya, Mèxic, Argentina o els Estats Units.

Aquesta nova col·laboració es suma a la que el [Img #3772]portal de literatura Vols llegir? desenvolupa amb infoanoia.cat des del passat mes de novembre aportant i intercanviant continguts sobre novetats editorials, autors o les entrevistes que es desenvolupen al programa de Ràdio Nova conduït cada dilluns al vespre per Josep Maria Solé.

Vols llegir? i El placer de los cinco sentidos incorporen propostes generalistes de qualitat en els seus àmbits respectius que complementen la informació de proximitat que ofereix infoanoia.cat.  

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*