Inici Societat Eixarcolant acusa el govern d’Igualada de no donar prou recolzament a la...

Eixarcolant acusa el govern d’Igualada de no donar prou recolzament a la Jornada de les plantes oblidades

COMPARTIR

La Jornada Gastronòmica de les plantes oblidades ja ha presentat oficialment el programa per la 4a edició, que tindrà lloc a la ciutat d’Igualada el proper 13 d’abril. Enguany el programa consta de 90 activitats, distribuïdes en 12 blocs temàtics (tallers, xerrades tècniques, tasts, tallers familiars, sortides etnobotàniques, exposicions, etnobotànica en directe, …), a més a més de la fira de productes silvestres i varietats tradicionals que comptarà amb més de 50 expositors. En total seran 151 els ponents encarregats de dur a terme les activitats programades, i més d’un centenar els voluntaris i voluntàries que s’encarregaran de la preparació i bon funcionament de la Jornada. Totes les activitats previstes ja es poden consultar al web www.eixarcolant.cat, així com realitzar la inscripció per aquelles que ho requereixin.

Des de l’entitat organitzadora, el Col·lectiu Eixarcolant, posen l’accent en la importància de la Jornada com a punt de trobada, intercanvi, formació i generació de dinàmiques al voltant del paper que espècies silvestres i varietats tradicionals han de tenir en el sistema agroalimentari; i en donar resposta als múltiples reptes a que aquest ha de fer front. La Jornada, que es reivindica com un referent al sud d’Europa, ha actuat com a catalitzador, exemple i estímul per un gran nombre de projectes individuals i col·lectius que amb el seu desenvolupament no fan sinó contribuir a forjar un nou paradigma en la producció i consum d’aliments.

Retrets al govern municipal

Durant l’acte de presentació es va llegir un comunicat on l’entitat Eixarcolant lamenta la manca de suport de l’Ajuntament d’Igualada a l’esdeveniment i afegeixen que des d’un punt de vista objectiu “seria impensable que l’equip de govern no fes gala d’acollir a la seva ciutat un esdeveniment de tals característiques, i seria impensable que no cerqués els recursos necessaris per garantir-ne la viabilitat i l’adequada difusió a nivell català”, especialment quan tota l’organització es fa de forma voluntària des del Col·lectiu Eixarcolant.

L’entitat ha exposat el seu projecte “en reiterades ocasions” als responsables del govern municipal i a l’alcalde Marc Castells i lamenten que “la Jornada no és concebuda pel govern municipal com un element a impulsar des del consistori, i tampoc com un element que posi en valor la ciutat d’Igualada”. Més concretament, el col·lectiu Eixarcolant “veu negat per part del govern municipal l’accés a les línies de finançament i espais de difusió que una activitat de les seves característiques precisaria”, una postura “incomprensible i injustificable” que consideren que posa traves a la seva activitat.

Malgrat tot, Eixarcolant anuncia la seva intenció de mantenir la jornada a la ciutat, però recorden que tenen pendent de cobrar 4.500 euros corresponents a despeses de l’edició 2018 -farà prop d’un any- i assenyalen que hauran d’avançar uns 10.000 euros per organitzar la propera edició, de la que van presentar el programa “sense saber encara quin serà el finançament disponible”.

Davant del que consideren una situació “insostenible, injustificable i vergonyosa”, Eixarcolant interpel·la al conjunt de la ciutat per tal que instin al govern municipal a rectificar envers la postura adoptada fins al moment en relació a la Jornada Gastronòmica de les Plantes Oblidades.

2 COMENTARIS

  1. Té l’obligació de vetllar per qualsevol iniciativa que sigui en benefici de la ciutat i te l’obligació de fer servir la institució pel bé públic, no privat, com practica el noi que fa d’alcalde utilitzant la façana de l’ajuntament per fer propaganda dels seus ídols, entre ells els fugits de la justícia, i expandir el seu fanatisme. Les pancartes que se les posi a casa seva o del seu sogre.

FER UN COMENTARI

*