Inici Art Edurne Martínez guanya la primera Beca Manel Caro

Edurne Martínez guanya la primera Beca Manel Caro

COMPARTIR

El passat divendres 21 de juny i en el marc de La Gaspar Design Fest, de l’Escola Municipal d’Art i Disseny, La Gaspar, es va entregar la Beca Manel Caro 2019-2020. Un jurat especialitzat, amb membres de l’Associació La MaCa i La Gaspar, van escollir guanyadora de la beca, la il·lustradora i dissenyadora gràfica Edurne Martínez, després d’un procés de selecció entre els participants del Workshop de 8 a 8, a on es va el·laborar el cartell de la Festa Major, i d’algunes entrevistes al mateix Espai Creatiu La MaCa entre diverses persones preseleccionades.

La beca, que duu el nom de l’activista social i cultural Manel Caro, anava dirigida a alumnes i exalumnes de l’Escola La Gaspar i consisteix en una residència gratuïta d’un any a l’Espai Creatiu de La Maca al barri del Rec. Edurne Martínez, que ha finalitzat els seus estudis de Grau Superior de Gràfica Publicitària a La Gaspar, tindrà l’oportunitat de desenvolupar-se professionalment en un espai de coworking, alhora que podrà gaudir del suport i assessorament dels professionals que ja l’habiten.

Durant l’entrega de la beca, alguns dels membres de La MaCa van valorar l’alt nivell, tant creatiu com humà, de totes les participants, posant de relleu la gran tasca que està realitzant La Gaspar i el gran planter de dissenyadors i artistes que estan sortint de l’escola. Van mencionar també molt positivament, que la Marina Camprubí, alumna de La Gaspar i que treballa en un dels estudis instal·lats a La MaCa, fos premiada pel seu projecte d’imatge corporativa de les Escoles Públiques d’Igualada.

Pantone deixa empremta a l’escola Gaspar Camps amb una xerrada sobre la gestió del color

L’escola d’art i disseny d’Igualada finalitza el curs escolar amb activitats dirigides als estudiants i professionals del disseny que aporten un plus de formació i coneixement gràcies a Pantone, Atlantic Devices i Disseny=Igualada

El passat dijous 20 de juny, en el marc de la Gaspar Design Fest de l’escola d’art i disseny Gaspar Camps, la marca Pantone i el seu distribuïdor oficial al nostre país, Atlantic Devices van realitzar una xerrada informativa sobre la gestió del color en el cicle de vida dels productes a càrrec de Marc Velázquez. Aquest esdeveniment també va tenir la col·laboració activa i patrocini de l’associació Disseny=Igualada i el suport de l’Ajuntament d’Igualada.

La temàtica de la xerrada pretenia donar resposta al desconeixement, per part de molts professionals del disseny, de les diferents eines que ofereix Pantone per a la gestió i fiabilitat del color en cada fase del procés de creació, desenvolupament i fabricació dels productes. A grans trets, es van destacar els llibres inspiracionals, les guies de color per arts gràfiques o plàstics, mostres de colors amb la referència Pantone per igualar-los en el procés de producció, eines de verificació del color, etc. La xerrada va finalitzar amb un Hands-on en el què els assistents varen poder tocar i veure de més a prop tots els productes Pantone exposats.

Premiat l’alumne de La Gaspar que maquetarà el llibre de la Cuina dels Records

El passat divendres dia 21 de juny de 2019, en l’acte de cloenda de curs de la Gaspar, l’Escola Municipal d’Art i Disseny, el Consorci Sociosanitari d’Igualada va fer entrega dels premis als alumnes que han participat en el projecte “La Cuina dels Records”.

Durant el curs 2018-2019 els alumnes han participat en un concurs d’idees de maquetació del llibre que el CSSI està preparant amb 50 receptes de cuina elaborades per persones grans del tots els centres que en formen part, en un exercici de reminiscència i memòria, fent reviure les sabors i gustos en el bon menjar.

L’alumne guanyador va ser Aaron Soriano, que a més dels obsequis tindrà l’oportunitat de tenir un contracte en pràctiques amb el CSSI per realitzar la maquetació i edició del llibre. Els altres 2 finalistes van ser Silvia Zambrano i Ainoa Quintana.

El CSSI ha iniciat una campanya de crowdfunding per recolllir els fons necessaris per poder maquetar i imprimir el llibre de la Cuina dels Records. A data d’avui s’han aconseguit 700€ dels entre 2000€ i 3500€ que seran necessaris. Qui vulgui fer aportacions pot fer-ho fins el dia 20 de juliol a la pàgina https://www.goteo.org/project/receptes-sentits-sentiments-avis

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*