Inici Societat Educació crearà tres nous grups a l’Institut Milà i Fontanals davant l’augment...

Educació crearà tres nous grups a l’Institut Milà i Fontanals davant l’augment de la demanda

COMPARTIR

El Departament d’Educació crearà 4.215 noves places d’FP de grau mitjà per fer front a l’increment “excepcional” de la demanda que s’ha registrat per al curs vinent. La tendència dels darrers anys era d’un augment d’entre un 1,5 i un 2% pel que fa les sol·licituds però enguany ha estat d’un 23%. Això ha fet que al voltant d’uns 10.000 estudiants es quedessin sense plaça en la seva primera opció, xifra però que ha canviat ja que part d’ells també havien fet sol·licitud de plaça a batxillerat i es poden haver decantat per aquesta opció. Per donar-hi resposta, Educació crearà tres nous grups a l’Institut Milà i Fontanals d’Igualada. La setmana passada, el centre, l’Ajuntament i la Unió Empresarial de l’Anoia havien reclamat l’ampliació davant l’augment de la demanda, que asseguraven que deixava fora del centre més de 300 alumnes.

El PSC ho considera “insuficient”

El PSC-Anoia ha qualificat de “positiva però insuficient” la proposta del departament d’Educació de crear tres nous grups a l’Institut Milà i Fontanals. Amb la mesura d’Educació, més de 100 alumnes seguirien sense tenir plaça i per això el PSC insisteix en que l’única solució és fer les obres d’ampliació del centre.

El diputat socialista de l’Anoia al Parlament, Jordi Riba, ja va presentar una proposta de resolució fent aquesta petició al Departament d’Educació i, amb les dades sobre de la taula, creu que és més necessari que mai: “No podem expulsar els joves de la nostra comarca dels cicles de formació professional per una manca de previsió de la Generalitat com està passant. Que l’Institut Milà i Fontanals està saturat se sap, com a mínim, des del curs passat quan 250 alumnes es van quedar sense plaça. Després de tot un curs, no pot ser que la Generalitat no hagués previst res”.

El regidor d’Igualada Som-hi i vicepresident primer del Consell Comarcal, Jordi Cuadras, considera “urgent que el departament d’Eduació agafi el compromís de dur a terme les obres d’ampliació del Milà i Fontanals. És una situació d’una gran injustícia i d’una gran desigualtat que hi hagi alumnes disposats a estudiar, a formar-se per a trobar una feina i que no puguin tenir aquesta possibilitat per la manca de places i per no haver fet les obres d’ampliació. Les dades d’ocupació de la comarca són molt greus: de els 8.000 persones sense feina a la nostra comarca, un 70% no tenen cap formació més enllà dels estudis bàsics. El Milà i Fontanals és l’opció escollida per molts per a tenir aquesta formació i és incomprensible que les persones que volen formar-se no puguin fer-ho”.

FER UN COMENTARI

*