Inici Atletisme Eduard Viles i la selecció espanyola es mantenen a la màxima categoria...

Eduard Viles i la selecció espanyola es mantenen a la màxima categoria d’Europa

[Img #23239]L’atleta medionenc del Club Atlètic Igualada Petromiralles Eduard Viles, ha participat aquest cap de setmana al campionat d’Europa per seleccions que s’ha celebrat a la ciutat russa de ?heboksary. Amb aquesta, ha estat la quarta participació de Viles en una Copa d’Europa de la màxima categoria continental absoluta.

El medionenc ha competit amb el relleu 4x100m juntament amb Sergio Ruiz, Bruno Hortelano i Arian Olmos Tellez. En principi la plaça de l’Arian l’havia d’ocupar el plusmarquista estatal de 100m, Àngel David Rodríguez, però es va lesionar durant la prova individual dels 100 metres que disputava la mateixa tarda de dissabte.

Era la primera competició de l’equip espanyol i va oferir una imatge solvent, però molt millorable. Amb 39″40?segons es van classificar 3rs de la sèrie i 9ns de la general per ajudar a la selecció Espanyola a salvar categoria i mantenir-se a la primera divisió.

La primera posta, que ja és la fixa per Viles, i la segona, van ser molt correctes, en canvi a l’última un petit desajustament va fer frenar a Bruno Hortelano per poder donar el relleu a Arian dintre la zona i es va perdre alguna dècima molt valuosa.

Tenint en compte aquest error i la baixa d’Àngel David, el resultat no està del tot malament, però hem de millorar molt, segons declarava el mateix Viles. Aquest resultat encara queda una mica lluny de lluitar per accedir al Mundial i als Jocs. Ara caldrà veure si l’equip té noves oportunitats de competir.

La prova de 4x100m la va guanyar la selecció de Gran Bretanya, que es va imposar amb uns bons 38″21 segons.

Pel que fa a la classificació final per seleccions, Espanya ha quedat 8a i manté la categoria, i el títol se l’emporta la selecció de Rússia, l’amfitriona.