Inici Destacats El drama de ‘La Margaridó’ transportarà Sant Martí Sesgueioles a principis del...

El drama de ‘La Margaridó’ transportarà Sant Martí Sesgueioles a principis del segle XIX

COMPARTIR

Aquest dissabte 11 d’agost St. Martí Sesgueioles es transportarà a inicis del segle XIX, a l’època de la guerra del Francès. Durant la tarda i nit podrem passejar, sentir i gaudir d’uns temps passats i sobretot del drama, inspirat en fets històrics, amb la respresentació de La Margaridó, que ens fan reviure uns valors, una forma de vida molt del nostre temps i el nostre entorn, tot i haver succeït fa més de 200 anys.

L’associació la Corriola i pràcticament tot el poble de Sant Martí, davant de la insistència de molts amants de la dramaturgia i la seva pròpia nostàlgia, han decidit novament donar vida a la Margaridó i el seu amant, representació lírica d’Apel.les Mestres, escrita a finals del s. XIX. Això serà el proper dissabte dia 11 d’Agost a partir de les 6 de la tarda. Enguany, però, han preparat una representació diferent. Durant la tarda tot el poble, engalanat per a l’ocasió, s’omplira de racons amb quadres escènics costumistes d’inicis del segle XIX. Al mateix temps els visitants podran gaudir d’un mercat de productes artesanals de la zona, l’Alta Anoia. Hi haurà un espai anomenat el Rebost de la Margaridó on es servirà un sopar amb productes tradicionals de l’època.

Arribada la nit es durà a terme la respresentació de l’obra, prop de l’antiga estació de St. Martí a partir de les 21:30. Una cinquantena d’ actors, veïns del poble i actors amateurs, amb adaptació teatral i direcció Pilar Guardiola, música en directe original d’en Jeroni Pagan ens faran reviure, en vers, l’èpica col·lectiva i l’amor impossible que protagonitzen un soldat francès anomenat Tambor i la Margarido, filla de Sant Martí. Aquesta obra fou convertida en dramatúrgia teatral el 1916.

Sant Martí reviu la guerra del francès 

El 1991 es va representar per primera vegada al municipi l’obra d’Apel.les Mestres, escrita fa uns 130 anys. La direcció va anar a càrrec de l’advocat i amant del teatre Joan Oller de Calaf, però molt vinculat amb el poble de Sant Martí. Posteriorment, el 2016 es va fer una segona representació en el 25è aniversari de la se seva primera representació i en honor a Joan Oller, desaparegut, coincidint també amb 80è aniversari de la mort d’ Apel.les Mestres, autor de l’obra.

L’any passat es van dur a terme petites representacions en diferents pobles de l’Alta Anoia, rememorant llocs i fets tal i com s’explica en el poema.

La representació està promoguda per La Corriola amb el suport de l’ajuntament de Sant Martí Sesgueioles, la pràctica totalitat dels veïns i el Consorci per a la promoció turística de l’Alta Anoia.

És important comentar que tant per la representació com per al sopar es necessària la reserva anticipada. A St Martí (La Fàbrica), totes les tardes fins aquest divendres 10 d’agost. El mateix dia, si resten places, serà possible la reserva al mateix lloc, tot i que no es garanteix la disponibilitat.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*