Inici Poliesportiu Dos vilanovins, subcampions de Catalunya de petanca per parelles

Dos vilanovins, subcampions de Catalunya de petanca per parelles

COMPARTIR

El Club Petanca Vilanova està d’enhorabona. La parella esportiva formada per Alfonso González Maturana i Carlos Caldito Cid ha estat notícia aquest final de temporada, després de quedar subcampiona en el Campionat de Catalunya de doblets que es va celebrar el mes de juny. El tàndem vilanoví que ja havia competit altres vegades en melés o campionats de tripletes, ho feia per primera vegada junts en aquest campionat de doblets i l’estrena ha estat tot un triomf.

Carlos Caldito i Alfonso González, fa aproximadament 7 i 5 anys respectivament que estan al Club Petanca Vilanova, però aquest és un dels èxits esportius més rellevants que han aconseguit. I no sense esforç, perquè ja fa alguns anys que intenten endur-se aquest campionat. Aquest cop, com dèiem, és el primer que ho proven junts i ho han encertat; la segona posició és una recompensa després de quatre caps de setmana consecutius, matí i tarda, enfrontant-se entre les 170 parelles que participaven de tot Catalunya. Van arribar ben preparats i han posat el segell d’or a la temporada del Club Petanca Vilanova.

Entre les quatre millors parelles del campionat i va haver una altra vilanovina, en aquest cas del Club Petanca Santa Lucía. Caldito i González es van veure les cares amb uns amics: Ángel Díaz i Marcos Moreno, o sigui que l’emoció i el repte va ser molt emocionant, i una llàstima que només pogués passar un a la final, però és bo saber que la competitivitat entre els vilanovins és molt saludable i motivadora. Fins i tot saben treure la punta divertida, perquè com reconeix Alfonso li tenia ganes al seu amic Ángel.

A la final es van enfrontar a la parella de germans de l’Associació Esportiva Can Cuyas, Antonio i José Díaz Romero, i van estar a punt de fer-se amb el campionat en una renyida partida que es podria haver decantat cap a qualsevol dels dos clubs, perquè va acabar amb el marcador 13-12. És per això que el gust que els queda als vilanovins és de victòria.

Aquest èxit esportiu ha estat molt ben rebut al Club Petanca Vilanova on els dos jugadors formen part de l’equip que juga en 4a categoria. Afirmen que els reconeixements són sempre encoratjadors, tot i que de cara a la propera temporada es conformen amb mantenir la categoria, perquè s’estan adaptant als canvis de delegats que s’han fet recentment.

Tant per a Carlos Caldito com per a Alfonso González, la petanca és per sobre de tot un joc i un entreteniment que els permet passar bones estones amb els amics. Pel que fa a la tècnica i a la pràctica purament esportiva, destaquen que és fonamental l’estratègia i que també juga un paper molt important la ment; ser constant, evitar venir-se avall quan una jugada no surt com esperaves i mantenir alta la moral. Tot plegat tenint en compte també que és un esport que no requereix una gran preparació física, tot i que sí cal estar preparat, sobretot a l’estiu, per aguantar les inclemències climàtiques, durant les hores de joc a l’aire lliure.

La recompensa, però, és gaudir de la bona companyia i com no, dels triomfs quan s’aconsegueixen i es guanyen l’enhorabona.

f="http://bit.ly/2HoAuly" target="_blank" rel="noopener noreferrer">
COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*