Inici Destacats Dos projectes promouran l'»Slow Tourism» a l’Anoia

Dos projectes promouran l'»Slow Tourism» a l’Anoia

COMPARTIR

Un total de 6 projectes empresarials de les comarques de l’Anoia, les Garrigues i la Ribera d’Ebre rebran 96.000 euros per desenvolupar productes que responguin a la filosofia de l’Slow Tourism (sostenible, connectat amb el territori i integrat en el model local). Amb una dotació màxima de 16.000 euros per cada projecte, el 90% de la inversió estarà cofinançada pel projecte europeu ENI CBC MED Med Pearls, que lidera l’Agència Catalana de Turisme del Departament d’Empresa i Treball.

D’aquesta manera, Catalunya vol esdevenir un referent en Slow Tourism, una tipologia de turisme responsable i sostenible que posa èmfasi en promoure i involucrar les economies locals per tal de donar a conèixer experiències turístiques culturals i naturals, tot respectant els llocs visitats.

El projecte Med Pearls té com a objectiu crear 26 productes turístics, repartits en 13 àrees pilot de diversos països de la Mediterrània (Catalunya, Egipte, Italià, Jordània, Grècia i Palestina). Un cop creats, s’oferiran ajuts a startups locals i emprenedors perquè desenvolupin solucions TIC incorporables en aquests nous productes turístics.

Amb aquest projecte es vol posicionar internacionalment la Mediterrània com una destinació de qualitat i excel·lència per a l’Slow Tourism i les 26 experiències que es creïn es comercialitzaran sota la marca paraigües “Breathing Land».

Els projectes d’Slow Tourism a l’Anoia

El primer dels projectes escollits a la comarca és «Viu l’Anoia a través dels seus amfitrions locals de la mà de Turismo Vivencial». Turismo Vivencial és un touroperador especialitzat en la creació i comercialització de vivències sostenibles i úniques, creades amb una forta connexió amb les destinacions i els actors involucrats en els productes on hi destaca figura de l’amfitrió local.

L’objectiu amb la seva proposta és fer de la comarca de l’Anoia una destinació vivencial sota el lema “Viu l’Anoia a través dels seus amfitrions locals”. En aquesta línia, desenvoluparan activitats vivencials compromeses amb el territori i vinculades a petits negocis familiars, activitats actives i divertides on el viatger participarà en tallers i propostes per a despertar la seva emoció i connectar amb el territori. El viatger podrà escollir entre diferents opcions “Slow activitats” i “Slow escapades” vinculades a la natura, la cultura, la gastronomia i el benestar, sempre respectuoses amb el medi ambient, les tradicions i les costums del territori.

El segon projecte escollit és «L’Anoia pas a pas», una proposta de Trek and Ride, una agència de viatges enfocada al turisme actiu, el senderisme, el cicloturisme i la multiactivitat com a productes principals, on incorporen elements complementaris com ara activitats de benestar, gastronomia, enoturisme i cultura.

Per aquest motiu, la seva proposta a l’Anoia és la creació de productes de turisme actiu que combinen activitat física, natura i cultura, entenent com a cultura el coneixement i la descoberta del territori a través dels actors locals, amb visites a productors i espais d’interès. L’Anoia és una terra rica en patrimoni i natura, les torres i els castells conformen el seu paisatge conjuntament amb petits pobles amb identitat i un entorn natural de gran bellesa, amb rius, gorgs, boscos i corriols. Tots aquests recursos seran la base per a la creació de propostes que permetran a visitants i turistes descobrir una Anoia desconeguda.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*