Inici Societat Dos estudis sobre salut a l’Anoia, premiats en una jornada de recerca

Dos estudis sobre salut a l’Anoia, premiats en una jornada de recerca

COMPARTIR

120 professionals han participat en la tercera edició de la Jornada de Recerca de l’ICS Catalunya Central. Amb el lema “Junts amb la recerca”, s’ha volgut projectar la importància d’impulsar els estudis de recerca, d’innovació i de transferència en el coneixement de la salut i remarcar que els estudis no han de ser individuals sinó en col·laboració amb altres centres i grups de recerca. En aquest sentit, durant la jornada, diversos investigadors de l’ICS han pogut explicar experiències d’estudis en què col·laboren amb altres institucions.

En total, s’han presentat set experiències de col·laboració a més de 27 estudis, 20 en format pòster i set com a comunicacions orals. A més a més, s’ha atorgat la II Beca Predoctoral, per alliberar un professional durant el temps que realitza la seva tesi i s’han concedit dos premis a les Millors Comunicacions.

Els dos treballs premiats són de l’Anoia

El Primer Premi ha estat per a l’estudi “Avaluació qualitativa del contingut dels missatges com a aproximació a l’estalvi de visites presencials de l’eConsulta a la Catalunya Central”, de l’Equip d’Atenció Primària Capellades, que conclou que l’ús de l’eConsulta s’associa a l’estalvi de visites presencials i es mostra com una eina útil per reduir visites que no són necessàries.

El Segon Premi ha estat per al projecte “Teràpia ocupacional en atenció primària: Programa d’atenció domiciliària”, del CAP Vilanova del Camí. El principal objectiu és demostrar que la intervenció d’un terapeuta ocupacional pot augmentar la seguretat a les llars de persones amb mancances per a les activitats de la vida diària i millorar la seva qualitat de vida.

La beca predoctoral s’ha donat a l’estudi “Divergències en l’abordatge terapèutic dels factors de risc cardiovascular en la població amb diabetis tipus II, en funció del gènere”. Aquest estudi vol explorar les diferències de gènere que puguin haver-hi a l’hora d’abordar el tractament del risc cardiovascular en pacients diabètics, perquè seria possible que aquest risc estigués infratractat en les dones.

Altres projectes seleccionats han abordat temes tan diversos com l’adequació de la prescripció farmacèutica dels professionals, els factors de risc associats als parts extrahospitalaris, la percepció de la intimitat i confidencialitat per part dels pacients o el seguiment del risc de fractura osteoporòtica en homes.

FER UN COMENTARI

*